SİLİFKE TAŞUCU MESLEK YÜKSEKOKULU
Dersin Adı   PASTANE ÜRÜNLERİ
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
3 7025372 2 / 2 5
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Öğr.Gör.Cengiz URBAŞ
Koordinator E-mail cengizurbas hotmail.com
Öğretim Elemanı
Öğr.Gör.Cengiz URBAŞ
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Çeşitli hamur tekniklerini kullanarak çeşitli pastane ürünlerini hazırlama yeterliklerini kazandırmak
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 100 0 0 0 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
YÜZ YÜZE SINIFTA VE UYGULA MUTFAĞINDA PRATİK YAPARAK
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Basit Hamur ile Börekler Hazırlama Ömer ŞİŞMAN, Mahmut OKUTUCU AKİS KİTAP
2 Ekmek Dekorları Ömer ŞİŞMAN, Mahmut OKUTUCU AKİS KİTAP
3 Milföy Hamuru Hazırlama Milföy Hamuru ile Yapılan Ürünler Ömer ŞİŞMAN, Mahmut OKUTUCU AKİS KİTAP
4 Ekmek Çeşitleri Hazırlama Ömer ŞİŞMAN, Mahmut OKUTUCU AKİS KİTAP
5 Poğaça /Çörek /Simit Çeşitleri Pizza Çeşitlerini Hazırlama Ömer ŞİŞMAN, Mahmut OKUTUCU AKİS KİTAP
6 Pişmiş Hamurdan Ürün Hazırlanması Ömer ŞİŞMAN, Mahmut OKUTUCU AKİS KİTAP
7 Kek Çeşitleri Hazırlama Ömer ŞİŞMAN, Mahmut OKUTUCU AKİS KİTAP
8 ARA SINAV
9 Yaş Pasta Hazırlama Ömer ŞİŞMAN, Mahmut OKUTUCU AKİS KİTAP
10 Yaş Pasta Hazırlama Ömer ŞİŞMAN, Mahmut OKUTUCU AKİS KİTAP
11 Sütlü Tatlılar Meyve Tatlıları Ömer ŞİŞMAN, Mahmut OKUTUCU AKİS KİTAP
12 Dondurma ve Sorbe Çeşitleri Uluslararası Mutfaklardan Tatlı Çeşitleri Ömer ŞİŞMAN, Mahmut OKUTUCU AKİS KİTAP
13 Tart, Tartölet, Pay ve Kiş Hazırlama Ömer ŞİŞMAN, Mahmut OKUTUCU AKİS KİTAP
14 Şekerleme ve Çikolata ile Süsleme Ömer ŞİŞMAN, Mahmut OKUTUCU AKİS KİTAP
15 Kuru Pasta Hamurlarından Ürünler Hazırlama Ömer ŞİŞMAN, Mahmut OKUTUCU AKİS KİTAP
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : 1 30
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 30
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : - -
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : 14 9
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : - -
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : 1 1
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 5
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Basit hamur ile ürün hazırlar ve hazırlatır 4
D.Ö.Ç. 2 Yağlı hamur ile ürün hazırlar ve hazırlatır 4
D.Ö.Ç. 3 Mayalı hamur ile ürün hazırlar ve hazırlatır 4
D.Ö.Ç. 4 Pişmiş hamur ile ürün hazırlar ve hazırlatır 4
D.Ö.Ç. 5 Kek/ pasta hazırlar ve hazırlatır 4
D.Ö.Ç. 6 Kuru pasta hazırlar ve hazırlatır 4
D.Ö.Ç. 7 Tatlı hazırlar ve hazırlatır 3
D.Ö.Ç. 8 Tart, tartölet, pay ve kiş çeşitleri hazırlar ve hazırlatır 3
D.Ö.Ç. 9 Şeker ve çikolata süslemeleri yapar ve yaptırır 3
D.Ö.Ç. 10 Pastane bölümünü yönetir 3
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20