SİLİFKE TAŞUCU MESLEK YÜKSEKOKULU
Dersin Adı   SOĞUK MUTFAK
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
3 7025371 2 / 2 5
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Öğr.Gör.Cengiz URBAŞ
Koordinator E-mail cengizurbas hotmail.com
Öğretim Elemanı
Öğr.Gör.Cengiz URBAŞ
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Bu derste soğuk mutfakta yapılan yiyecekleri hazırlayıp ilgili birimleri yönetmesi amaçlanmaktadır.
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 100 0 0 0 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
SINIFTA YÜZ YÜZE VE UYGULAMA MUTFAĞINDA PRATİK YAPARAK
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Ön hazırlık yapar 1. Arıkdal, Nail. Yaşayan Büyük Türk Mutfağı. Doğan Kitap 2. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 3. Garde Manger-The Art and Craft of the Cold Kitchen 4e, Culinary Institute of America (CIA), John Wiley & Sons. Inc. 4. The Professional Chef 9e, Culinary Institute of America (CIA), John Wiley & Sons. Inc.
2 Soğuk sosları ve marinatları hazırlar/ hazırlatır 1. Arıkdal, Nail. Yaşayan Büyük Türk Mutfağı. Doğan Kitap 2. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 3. Garde Manger-The Art and Craft of the Cold Kitchen 4e, Culinary Institute of America (CIA), John Wiley & Sons. Inc. 4. The Professional Chef 9e, Culinary Institute of America (CIA), John Wiley & Sons. Inc
3 Salataları hazırlar/ hazırlatır 1. Arıkdal, Nail. Yaşayan Büyük Türk Mutfağı. Doğan Kitap 2. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 3. Garde Manger-The Art and Craft of the Cold Kitchen 4e, Culinary Institute of America (CIA), John Wiley & Sons. Inc. 4. The Professional Chef 9e, Culinary Institute of America (CIA), John Wiley & Sons. Inc.
4 Mezeleri hazırlar hazırlatır 1. Arıkdal, Nail. Yaşayan Büyük Türk Mutfağı. Doğan Kitap 2. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 3. Garde Manger-The Art and Craft of the Cold Kitchen 4e, Culinary Institute of America (CIA), John Wiley & Sons. Inc. 4. The Professional Chef 9e, Culinary Institute of America (CIA), John Wiley & Sons. Inc.
5 Mezeleri hazırlar/ hazırlatır 1. Arıkdal, Nail. Yaşayan Büyük Türk Mutfağı. Doğan Kitap 2. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 3. Garde Manger-The Art and Craft of the Cold Kitchen 4e, Culinary Institute of America (CIA), John Wiley & Sons. Inc. 4. The Professional Chef 9e, Culinary Institute of America (CIA), John Wiley & Sons. Inc.
6 Ordövr çeşitlerini hazırlar/ hazırlatır 1. Arıkdal, Nail. Yaşayan Büyük Türk Mutfağı. Doğan Kitap 2. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 3. Garde Manger-The Art and Craft of the Cold Kitchen 4e, Culinary Institute of America (CIA), John Wiley & Sons. Inc. 4. The Professional Chef 9e, Culinary Institute of America (CIA), John Wiley & Sons. Inc.
7 Ordövr çeşitlerini hazırlar 1. Arıkdal, Nail. Yaşayan Büyük Türk Mutfağı. Doğan Kitap 2. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 3. Garde Manger-The Art and Craft of the Cold Kitchen 4e, Culinary Institute of America (CIA), John Wiley & Sons. Inc. 4. The Professional Chef 9e, Culinary Institute of America (CIA), John Wiley & Sons. Inc.
8 ARA SINAV
9 Soğuk ve sıcak tost ve sandviç hazırlar/ hazırlatır 1. Arıkdal, Nail. Yaşayan Büyük Türk Mutfağı. Doğan Kitap 2. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 3. Garde Manger-The Art and Craft of the Cold Kitchen 4e, Culinary Institute of America (CIA), John Wiley & Sons. Inc. 4. The Professional Chef 9e, Culinary Institute of America (CIA), John Wiley & Sons. Inc.
10 Soğuk çorbaları hazırlar/ hazırlatır 1. Arıkdal, Nail. Yaşayan Büyük Türk Mutfağı. Doğan Kitap 2. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 3. Garde Manger-The Art and Craft of the Cold Kitchen 4e, Culinary Institute of America (CIA), John Wiley & Sons. Inc. 4. The Professional Chef 9e, Culinary Institute of America (CIA), John Wiley & Sons. Inc.
11 Zeytinyağlı yemekleri hazırlar/ hazırlatır 1. Arıkdal, Nail. Yaşayan Büyük Türk Mutfağı. Doğan Kitap 2. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 3. Garde Manger-The Art and Craft of the Cold Kitchen 4e, Culinary Institute of America (CIA), John Wiley & Sons. Inc. 4. The Professional Chef 9e, Culinary Institute of America (CIA), John Wiley & Sons. Inc
12 Soğuk büfe yemekleri hazırlar/ hazırlatır 1. Arıkdal, Nail. Yaşayan Büyük Türk Mutfağı. Doğan Kitap 2. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 3. Garde Manger-The Art and Craft of the Cold Kitchen 4e, Culinary Institute of America (CIA), John Wiley & Sons. Inc. 4. The Professional Chef 9e, Culinary Institute of America (CIA), John Wiley & Sons. Inc.
13 Soğuk büfe yemekleri hazırlar/ hazırlatır 1. Arıkdal, Nail. Yaşayan Büyük Türk Mutfağı. Doğan Kitap 2. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 3. Garde Manger-The Art and Craft of the Cold Kitchen 4e, Culinary Institute of America (CIA), John Wiley & Sons. Inc. 4. The Professional Chef 9e, Culinary Institute of America (CIA), John Wiley & Sons. Inc
14 Tabak ve büfe dekorlarını hazırlar/ hazırlatır 1. Arıkdal, Nail. Yaşayan Büyük Türk Mutfağı. Doğan Kitap 2. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 3. Garde Manger-The Art and Craft of the Cold Kitchen 4e, Culinary Institute of America (CIA), John Wiley & Sons. Inc. 4. The Professional Chef 9e, Culinary Institute of America (CIA), John Wiley & Sons. Inc.
15 Tabak ve büfe dekorlarını hazırlar/ hazırlatır 1. Arıkdal, Nail. Yaşayan Büyük Türk Mutfağı. Doğan Kitap 2. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 3. Garde Manger-The Art and Craft of the Cold Kitchen 4e, Culinary Institute of America (CIA), John Wiley & Sons. Inc. 4. The Professional Chef 9e, Culinary Institute of America (CIA), John Wiley & Sons. Inc.
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : - -
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : 14 9
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : - -
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : 1 1
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 5
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Soğuk mutfak yiyeceklerini öğrenir 4
D.Ö.Ç. 2 Soğuk mutfağa uygun menüler planlar 4
D.Ö.Ç. 3 Salata ve salata sosları hazırlar 4
D.Ö.Ç. 4 Ordövr, meze ve sandviç hazırlar 3
D.Ö.Ç. 5 Soğuk çorba ve zeytinyağlı yemekler hazırlar 3
D.Ö.Ç. 6 Soğuk tabak ve dekor hazırlar 3
D.Ö.Ç. 7 Uluslararası soğuk mutfak ürünleri hazırlar 3
D.Ö.Ç. 8 Türk mutfağına uygun soğuk mutfak ürünleri hazırlar 3
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20