HAFTA
|
DERS İÇERİĞİ
|
KAYNAK
|
1
|
Mutfak Tarihine Giriş
|
1.Halıcı, Nevin. Türk Mutfağı, Oğlak Yayıncılık. 2. Halıcı, Nevin. Siniden Tepsiye Klasik Türk Mutfağı, Numune Matbaacılık Ltd. Şti. İstanbul. 3. Oğuz, Burhan.Türkiye Halkının Kültür Kökenleri 1, Beslenme Teknikleri, İstanbul Matbaası, İstanbul.
|
2
|
Tarihsel Gelişim
|
1.Halıcı, Nevin. Türk Mutfağı, Oğlak Yayıncılık. 2. Halıcı, Nevin. Siniden Tepsiye Klasik Türk Mutfağı, Numune Matbaacılık Ltd. Şti. İstanbul. 3. Oğuz, Burhan.Türkiye Halkının Kültür Kökenleri 1, Beslenme Teknikleri, İstanbul Matbaası, İstanbul
|
3
|
Mutfak Mimarisi
|
1.Halıcı, Nevin. Türk Mutfağı, Oğlak Yayıncılık. 2. Halıcı, Nevin. Siniden Tepsiye Klasik Türk Mutfağı, Numune Matbaacılık Ltd. Şti. İstanbul. 3. Oğuz, Burhan.Türkiye Halkının Kültür Kökenleri 1, Beslenme Teknikleri, İstanbul Matbaası, İstanbul
|
4
|
Mutfak Araçları
|
1.Halıcı, Nevin. Türk Mutfağı, Oğlak Yayıncılık. 2. Halıcı, Nevin. Siniden Tepsiye Klasik Türk Mutfağı, Numune Matbaacılık Ltd. Şti. İstanbul. 3. Oğuz, Burhan.Türkiye Halkının Kültür Kökenleri 1, Beslenme Teknikleri, İstanbul Matbaası, İstanbul
|
5
|
Pişirme Teknikleri
|
1.Halıcı, Nevin. Türk Mutfağı, Oğlak Yayıncılık. 2. Halıcı, Nevin. Siniden Tepsiye Klasik Türk Mutfağı, Numune Matbaacılık Ltd. Şti. İstanbul. 3. Oğuz, Burhan.Türkiye Halkının Kültür Kökenleri 1, Beslenme Teknikleri, İstanbul Matbaası, İstanbul.
|
6
|
Sofra Düzenleri ve Servis
|
1.Halıcı, Nevin. Türk Mutfağı, Oğlak Yayıncılık. 2. Halıcı, Nevin. Siniden Tepsiye Klasik Türk Mutfağı, Numune Matbaacılık Ltd. Şti. İstanbul. 3. Oğuz, Burhan.Türkiye Halkının Kültür Kökenleri 1, Beslenme Teknikleri, İstanbul Matbaası, İstanbul.
|
7
|
Yemek Öğünleri
|
1.Halıcı, Nevin. Türk Mutfağı, Oğlak Yayıncılık. 2. Halıcı, Nevin. Siniden Tepsiye Klasik Türk Mutfağı, Numune Matbaacılık Ltd. Şti. İstanbul. 3. Oğuz, Burhan.Türkiye Halkının Kültür Kökenleri 1, Beslenme Teknikleri, İstanbul Matbaası, İstanbul.
|
8
|
ARA SINAV
|
|
9
|
Yemek Yeme Adabı
|
1.Halıcı, Nevin. Türk Mutfağı, Oğlak Yayıncılık. 2. Halıcı, Nevin. Siniden Tepsiye Klasik Türk Mutfağı, Numune Matbaacılık Ltd. Şti. İstanbul. 3. Oğuz, Burhan.Türkiye Halkının Kültür Kökenleri 1, Beslenme Teknikleri, İstanbul Matbaası, İstanbul.
|
10
|
Davet Yemekleri ve ikramları
|
1.Halıcı, Nevin. Türk Mutfağı, Oğlak Yayıncılık. 2. Halıcı, Nevin. Siniden Tepsiye Klasik Türk Mutfağı, Numune Matbaacılık Ltd. Şti. İstanbul. 3. Oğuz, Burhan.Türkiye Halkının Kültür Kökenleri 1, Beslenme Teknikleri, İstanbul Matbaası, İstanbul.
|
11
|
Geçiş Dönemleri
|
1.Halıcı, Nevin. Türk Mutfağı, Oğlak Yayıncılık. 2. Halıcı, Nevin. Siniden Tepsiye Klasik Türk Mutfağı, Numune Matbaacılık Ltd. Şti. İstanbul. 3. Oğuz, Burhan.Türkiye Halkının Kültür Kökenleri 1, Beslenme Teknikleri, İstanbul Matbaası, İstanbul.
|
12
|
Kutsal Günler
|
1.Halıcı, Nevin. Türk Mutfağı, Oğlak Yayıncılık. 2. Halıcı, Nevin. Siniden Tepsiye Klasik Türk Mutfağı, Numune Matbaacılık Ltd. Şti. İstanbul. 3. Oğuz, Burhan.Türkiye Halkının Kültür Kökenleri 1, Beslenme Teknikleri, İstanbul Matbaası, İstanbul
|
13
|
Neşeli Günler
|
1.Halıcı, Nevin. Türk Mutfağı, Oğlak Yayıncılık. 2. Halıcı, Nevin. Siniden Tepsiye Klasik Türk Mutfağı, Numune Matbaacılık Ltd. Şti. İstanbul. 3. Oğuz, Burhan.Türkiye Halkının Kültür Kökenleri 1, Beslenme Teknikleri, İstanbul Matbaası, İstanbul
|
14
|
Orta Asyadan günümüze Türk mutfağı ile ilgili kaynaklar
|
.Halıcı, Nevin. Türk Mutfağı, Oğlak Yayıncılık. 2. Halıcı, Nevin. Siniden Tepsiye Klasik Türk Mutfağı, Numune Matbaacılık Ltd. Şti. İstanbul. 3. Oğuz, Burhan.Türkiye Halkının Kültür Kökenleri 1, Beslenme Teknikleri, İstanbul Matbaası, İstanbul.
|
15
|
Yemekler ve Uygulamaları genel değerlendirme
|
1.Halıcı, Nevin. Türk Mutfağı, Oğlak Yayıncılık. 2. Halıcı, Nevin. Siniden Tepsiye Klasik Türk Mutfağı, Numune Matbaacılık Ltd. Şti. İstanbul. 3. Oğuz, Burhan.Türkiye Halkının Kültür Kökenleri 1, Beslenme Teknikleri, İstanbul Matbaası, İstanbul
|