SİLİFKE TAŞUCU MESLEK YÜKSEKOKULU
Dersin Adı   PİŞİRME YÖNTEMLERİ - II
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
4 7017475 2 / 1 5
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Öğr.Gör.Kürşad SAYIN
Koordinator E-mail kursadsyn selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Öğr.Gör.Cengiz URBAŞ
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Uluslarası doğrama ve pişirme yöntemlerini kullanarak çeşitli yemekler hazırlamak
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 100 0 0 0 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
YÜZ YÜZE SINIF ORTAMINDA TEORİK OLARAK VE UYGULAMA MUTFAĞINDA PRATİK İŞLENEREK
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Ön Hazırlıklar AB eğitim ve gençlik programları merkezi başkanlığı kaynakları, Ahmet AKTAŞ, Bahattin ÖZDEMİR Otel İşletmelerinde Mutfak Yönetimi. Detay Yayınevi Ankara,2011
2 Izgara Et Yemeklerini Pişirme AB eğitim ve gençlik programları merkezi başkanlığı kaynakları, Ahmet AKTAŞ, Bahattin ÖZDEMİR Otel İşletmelerinde Mutfak Yönetimi. Detay Yayınevi Ankara,2011
3 Ön Hazırlıklar AB eğitim ve gençlik programları merkezi başkanlığı kaynakları, Ahmet AKTAŞ, Bahattin ÖZDEMİR Otel İşletmelerinde Mutfak Yönetimi. Detay Yayınevi Ankara,2011
4 Yiyecekleri Steaming(Buharda)Pişirme AB eğitim ve gençlik programları merkezi başkanlığı kaynakları, Ahmet AKTAŞ, Bahattin ÖZDEMİR Otel İşletmelerinde Mutfak Yönetimi. Detay Yayınevi Ankara,2011
5 Ön hazırlıklar Sauting (az yağda pişen ) pişen ürünler AB eğitim ve gençlik programları merkezi başkanlığı kaynakları, Ahmet AKTAŞ, Bahattin ÖZDEMİR Otel İşletmelerinde Mutfak Yönetimi. Detay Yayınevi Ankara,2011
6 Shallow fat frying (sığ yağ) pişen ürünler AB eğitim ve gençlik programları merkezi başkanlığı kaynakları, Ahmet AKTAŞ, Bahattin ÖZDEMİR Otel İşletmelerinde Mutfak Yönetimi. Detay Yayınevi Ankara,2011
7 Deep fat frying (derin yağ- bol yağ) pişen ürünler AB eğitim ve gençlik programları merkezi başkanlığı kaynakları, Ahmet AKTAŞ, Bahattin ÖZDEMİR Otel İşletmelerinde Mutfak Yönetimi. Detay Yayınevi Ankara,2011
8 Ara sınav
9 Ön Hazırlırkla AB eğitim ve gençlik programları merkezi başkanlığı kaynakları, Ahmet AKTAŞ, Bahattin ÖZDEMİR Otel İşletmelerinde Mutfak Yönetimi. Detay Yayınevi Ankara,2011
10 Yiyecekleri Poaching (80-90 Derecede Isınmış Suda Pişirme) Pişirme AB eğitim ve gençlik programları merkezi başkanlığı kaynakları, Ahmet AKTAŞ, Bahattin ÖZDEMİR Otel İşletmelerinde Mutfak Yönetimi. Detay Yayınevi Ankara,2011
11 Ön Hazırlıklar AB eğitim ve gençlik programları merkezi başkanlığı kaynakları, Ahmet AKTAŞ, Bahattin ÖZDEMİR Otel İşletmelerinde Mutfak Yönetimi. Detay Yayınevi Ankara,2011
12 Yiyecekleri Braising Pişirme AB eğitim ve gençlik programları merkezi başkanlığı kaynakları, Ahmet AKTAŞ, Bahattin ÖZDEMİR Otel İşletmelerinde Mutfak Yönetimi. Detay Yayınevi Ankara,2011
13 Ön hazırlık Etleri füme pişirilecek ürünler AB eğitim ve gençlik programları merkezi başkanlığı kaynakları, Ahmet AKTAŞ, Bahattin ÖZDEMİR Otel İşletmelerinde Mutfak Yönetimi. Detay Yayınevi Ankara,2011
14 Ön Hazırlıklar AB eğitim ve gençlik programları merkezi başkanlığı kaynakları, Ahmet AKTAŞ, Bahattin ÖZDEMİR Otel İşletmelerinde Mutfak Yönetimi. Detay Yayınevi Ankara,2011
15 Yiyecekleri Gratinating Pişirme AB eğitim ve gençlik programları merkezi başkanlığı kaynakları, Ahmet AKTAŞ, Bahattin ÖZDEMİR Otel İşletmelerinde Mutfak Yönetimi. Detay Yayınevi Ankara,2011
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - - - -
Devam/Katılım : - - - -
Uygulamalı Sınav : - - - -
Derse Özgü Staj : - - - -
Küçük Sınav : - - - -
Ödev : - - - -
Sunum ve Seminer : - - - -
Projeler : - - - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - - - -
Vaka Çalışmaları : - - - -
Arazi Çalışmaları : - - - -
Klinik Çalışmaları : - - - -
Diğer Çalışmaları : - - - -
Ara Sınav   1 40 - -
Final   - - 1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 3
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 14 3
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : 13 4
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : - -
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : 1 1
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 4
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 1. Gril (Izgara) pişen yemekleri hazırlar 4
D.Ö.Ç. 2 2. Steaming (Buharda) pişen yemekleri hazırlar 4
D.Ö.Ç. 3 3. Ürünleri yağda pişirme işlemini yapar 4
D.Ö.Ç. 4 4. Poaching (80-90 derecede ısınmış suda pişirme) yemekleri hazırlar 4
D.Ö.Ç. 5 5. Braising pişen et yemeklerini hazırlar 4
D.Ö.Ç. 6 6. Füme( dumanda) pişen yemekleri hazırlar 4
D.Ö.Ç. 7 7. Gratinating pişen ürünleri hazırlar 4
D.Ö.Ç. 8 8. Roti (büyük parça etleri çevirerek pişirmek) pişen yemekleri hazırlar 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20