SİLİFKE TAŞUCU MESLEK YÜKSEKOKULU
Dersin Adı   ZİYAFET SERVİS YÖNETİMİ (SEÇMELİ)
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
3 7017383 1 / 1 2
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Öğr.Gör.Kürşad SAYIN
Koordinator E-mail kursadsyn selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Öğr.Gör.Cengiz URBAŞ
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Ziyafet anlaşması yapmak ziyafet öncesi hazırlık yapmak ziyafet servisi yapmak outside catering organizasyonu yapmak müzik eğlence aktivitesini organize etmek catering servisini yapmak
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 100 0 0 0 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
YÜZ YÜZE SINIF ORTAMINDA TEORİK OLARAK VE UYGULAMA MUTFAĞINDA PRATİK İŞLENEREK
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Menü oluşturmak , Talepleri kabul etmek Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları.
2 Ziyafet sözleşmesi yapılmasını sağlamak, Örnek sunum (Demo) hazırlamak Nenes, Micheal F. International Cuisine. John Wiley & Sons, Inc.
3 Ücreti tahsil edilmesini sağlamak, Salon yerleşim planını yapmak Nenes, Micheal F. International Cuisine. John Wiley & Sons, Inc.
4 Ziyafete göre personel organizasyonu yapmak, Kullanılacak Ekipman, araç ve gereçleri temin etmek Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları.
5 Yiyecek servisi yapmak, İçecek servisi yapmak, Catering çalışma planı yapmak/kontrol etmek Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları.
6 Cateringde kullanılacak ekipman, araç-gereç ve ürünleri, Cateringde Çalışacak Elemanları temin etmek Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları.
7 Cateringde kullanılacak ekipman, araç-gereç ve ürünleri, Cateringde Çalışacak Elemanları temin etmek Nenes, Micheal F. International Cuisine. John Wiley & Sons, Inc.
8 Ara Sınav
9 ekipman, AraçCatering de kullanılan ve Teknik donanımı organize etmek ve Teknik donanımı organize etmek Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları.
10 Garden davet tekniklerini öğrenmek Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları.
11 Uygun müzik grubunu organize etmek, Talepleri değerlendirmek/yardımcı olmak Nenes, Micheal F. International Cuisine. John Wiley & Sons, Inc.
12 Sunum ve Animasyon hizmetlerini organize etmek Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları.
13 Dekorasyon işlemlerini organize etmek, Lojistik hizmetlerini organize etmek Nenes, Micheal F. International Cuisine. John Wiley & Sons, Inc.
14 Ödeme planını yapmak, İçecek servisi yapmak Nenes, Micheal F. International Cuisine. John Wiley & Sons, Inc.
15 Yiyecek servisi yapmak, İçecek servisi yapmak Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları.
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 14 2
Sunum ve Seminer Hazırlama : 4 1
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : 14 2
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : - -
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : 1 1
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Ziyafet anlaşması yapar 4
D.Ö.Ç. 2 Ziyafet öncesi hazırlıklar yapar 4
D.Ö.Ç. 3 Ziyafet servisini yapar 4
D.Ö.Ç. 4 Ziyafet servisini yapmak 4
D.Ö.Ç. 5 Outside catering organizasyonu yapar 4
D.Ö.Ç. 6 Outside catering destek hizmetlerini organize eder 4
D.Ö.Ç. 7 Müzik/ eğlence aktivitelerini organize eder 4
D.Ö.Ç. 8 Outside catering servisini yapar 4
D.Ö.Ç. 9 Talepleri değerlendirmek/yardımcı olur 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20