SİLİFKE TAŞUCU MESLEK YÜKSEKOKULU
Dersin Adı   MALİYET MUHASEBESİ
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
3 7017372 2 / 0 2
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Öğr.Gör.Kürşad SAYIN
Koordinator E-mail kursadsyn selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Öğr.Gör.Kazım ESER
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Öğrencilerin banka işlemlerini ve muhasebe kayıtlarını yapma larını sağlamak
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 100 0 0 0 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Sınıf ortamında yüz yüze konu anlatımı, örnek çözümü
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Maliyet ve Maliyet Muhasebesi İle İlgili Genel Tanımlar Büyükmirza K.,"Maliyet ve Yönetim Muhasebesi", Gazi Kitapevi, Ankara, 2014
2 İlk madde ve malzeme maliyetini hesaplamak Büyükmirza K.,"Maliyet ve Yönetim Muhasebesi", Gazi Kitapevi, Ankara, 2014
3 İşçilik maliyetini hesaplamak Büyükmirza K.,"Maliyet ve Yönetim Muhasebesi", Gazi Kitapevi, Ankara, 2014
4 Genel üretim maliyetlerini hesaplamak Gençoğlu Ü.G.,"Maliyet Muhasebesi", MKM Yayıncılık, BurSA, 2008
5 Genel üretim maliyetlerini hesaplamak Büyükmirza K.,"Maliyet ve Yönetim Muhasebesi", Gazi Kitapevi, Ankara, 2014
6 7/A seçeneğine göre kayıt yapmak Büyükmirza K.,"Maliyet ve Yönetim Muhasebesi", Gazi Kitapevi, Ankara, 2014
7 7/B seçeneğine göre kayıt yapmak Gençoğlu Ü.G.,"Maliyet Muhasebesi", MKM Yayıncılık, BurSA, 2008
8 Ara Sınav
9 Yiyecek Maliyet Kontrol Süreci Büyükmirza K.,"Maliyet ve Yönetim Muhasebesi", Gazi Kitapevi, Ankara, 2014
10 Yiyecek Maliyet Kontrol Süreci Büyükmirza K.,"Maliyet ve Yönetim Muhasebesi", Gazi Kitapevi, Ankara, 2014
11 İçecek Maliyet Kontrol Süreci Büyükmirza K.,"Maliyet ve Yönetim Muhasebesi", Gazi Kitapevi, Ankara, 2014
12 İçecek Maliyet Kontrol Süreci Gençoğlu Ü.G.,"Maliyet Muhasebesi", MKM Yayıncılık, BurSA, 2008
13 Yiyecek Maliyet Kontrol Süreci Gençoğlu Ü.G.,"Maliyet Muhasebesi", MKM Yayıncılık, BurSA, 2008
14 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrol Yöntemleri Gençoğlu Ü.G.,"Maliyet Muhasebesi", MKM Yayıncılık, BurSA, 2008
15 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrol Yöntemleri Gençoğlu Ü.G.,"Maliyet Muhasebesi", MKM Yayıncılık, BurSA, 2008
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - - - -
Devam/Katılım : - - - -
Uygulamalı Sınav : - - - -
Derse Özgü Staj : - - - -
Küçük Sınav : - - - -
Ödev : - - - -
Sunum ve Seminer : - - - -
Projeler : - - - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - - - -
Vaka Çalışmaları : - - - -
Arazi Çalışmaları : - - - -
Klinik Çalışmaları : - - - -
Diğer Çalışmaları : - - - -
Ara Sınav   1 40 - -
Final   - - 1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 10 3
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : - -
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : 1 1
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 2
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 1- Maliyet unsurlarını hesaplar 4
D.Ö.Ç. 2 2- Gider dağıtımı yapar 4
D.Ö.Ç. 3 3- Birim maliyeti hesaplar 4
D.Ö.Ç. 4 4- Maliyet kayıtları tutar 4
D.Ö.Ç. 5 5- Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü Yapar 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20