SİLİFKE TAŞUCU MESLEK YÜKSEKOKULU
Dersin Adı   MENÜ PLANLAMA (SEÇMELİ)
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
2 7017282 2 / 0 2
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Öğr.Gör. Kürşad SAYIN
Koordinator E-mail kursadsyn selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Öğr. Gör.Cengiz URBAŞ
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Öğrenci bu ders ile menü planlaması menü maliyeti hesaplama ve menü kartı hesaplama yeterliğini kazanabilecektir
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 100 0 0 0 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
dersliklerde yüz yüze konu anlatımı şeklinde yapılacaktır.
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Menü ön hazırlıkları Yapılması BULDUK S. , Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama, Detay Yayıncılık , Ankara
2 Yemekleri reçeteleri oluşturmak BULDUK S. , Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama, Detay Yayıncılık , Ankara
3 İçecek menüleri oluşturmak BULDUK S. , Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama, Detay Yayıncılık , Ankara
4 İçecek menüleri oluşturmak BULDUK S. , Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama, Detay Yayıncılık , Ankara
5 İçecek menüleri oluşturmak BULDUK S. , Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama, Detay Yayıncılık , Ankara
6 Özel menüleri oluşturmak BULDUK S. , Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama, Detay Yayıncılık , Ankara
7 Porsiyon maliyetlerini hesaplamak BULDUK S. , Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama, Detay Yayıncılık , Ankara
8 Ara Sınav
9 Porsiyon maliyetlerini hesaplamak BULDUK S. , Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama, Detay Yayıncılık , Ankara
10 Satış fiyatını oluşturmak BULDUK S. , Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama, Detay Yayıncılık , Ankara
11 Ön hazırlıkları yapmak BULDUK S. , Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama, Detay Yayıncılık , Ankara
12 Menü kartlarını hazırlamak BULDUK S. , Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama, Detay Yayıncılık , Ankara
13 Menü kartlarını hazırlamak BULDUK S. , Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama, Detay Yayıncılık , Ankara
14 Diğer Menülerle Kombine yapabilmek BULDUK S. , Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama, Detay Yayıncılık , Ankara
15 Diğer Menülerle Kombine yapabilmek BULDUK S. , Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama, Detay Yayıncılık , Ankara
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - - - -
Devam/Katılım : - - - -
Uygulamalı Sınav : - - - -
Derse Özgü Staj : - - - -
Küçük Sınav : - - - -
Ödev : - - - -
Sunum ve Seminer : - - - -
Projeler : - - - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - - - -
Vaka Çalışmaları : - - - -
Arazi Çalışmaları : - - - -
Klinik Çalışmaları : - - - -
Diğer Çalışmaları : - - - -
Ara Sınav   1 40 - -
Final   - - 1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 14 2
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : - -
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : 1 2
Final : 1 2
DERSİN AKTS KREDİSİ 2
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 1. Menü planı yapar 4
D.Ö.Ç. 2 2. Menü maliyeti hesaplar 4
D.Ö.Ç. 3 3. Besin gurupları hakkında bilgi sahibi olur,Menü kartı hazırlar 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20