SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
Dersin Adı   Organik Tavuk Yetiştiriciliği
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
1 3255001083 1 / 0 4
Dersin Düzeyi Yüksek Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa GARİP
Koordinator E-mail mgarip selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Doç. Dr. Mustafa GARİP
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Bu dersin sonunda öğrenciler kümes hayvanları için olağan yönetim uygulamalarını, kümes ırkları tespit edip bir tavuk entegrasyonunun nasıl çalıştığını anlamak ve açıklaması gerekir. Organik hayvancılıkta bu işlemlerin nasıl sağlanacağını öğrenir.
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 0 0 0 100 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Sözlü anlatım, konu ile ilgili CD ve film
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Kümes hayvanları ve organik ıslah Tarih Türkiyedeki Durum Organik Tavuk Yetiştiriciliği Ders Notları
2 Temel organik yetiştirme ilkeleri Organik Tavuk Yetiştiriciliği Ders Notları
3 Yumurta ve Yumurta Teknolojisinini Karakteristiği Organik Tavuk Yetiştiriciliği Ders Notları
4 Embriyo gelişimi ve Kuluçka Yönetimi Organik Tavuk Yetiştiriciliği Ders Notları
5 Klasik ve organik Yönetim Sistemleri Organik Tavuk Yetiştiriciliği Ders Notları
6 Geleneksel yetiştirme yöntemleri Organik Tavuk Yetiştiriciliği Ders Notları
7 Işık Yönetimi ve Programları Organik Tavuk Yetiştiriciliği Ders Notları
8 Organik yetiştirmede Damızlık Piliç Organik Tavuk Yetiştiriciliği Ders Notları
9 Tavukçulukta Yönetim Sistemleri Organik Tavuk Yetiştiriciliği Ders Notları
10 Piliç Tavuk ve Eti teknolojisinde Yönetim Sistemleri Organik Tavuk Yetiştiriciliği Ders Notları
11 Organik yetiştirme yöntemleri ve sağlıklı Alternatif metodlar Organik Tavuk Yetiştiriciliği Ders Notları
12 Tüy değiştirme Programları Organik Tavuk Yetiştiriciliği Ders Notları
13 Kümes hayvanlarında Kayıt Teknikleri Organik Tavuk Yetiştiriciliği Ders Notları
14 Organik Beside yolum, parçalama ve etiketleme Organik Tavuk Yetiştiriciliği Ders Notları
15 Final Sınavı
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 100
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 1
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 14 1
Sunum ve Seminer Hazırlama : 1 1
Derse Özgü Staj : 14 2
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : 1 1
Arazi Çalışmaları : 14 2
Vaka Çalışmaları : 1 1
Projeler : 1 1
Ödev : 1 1
Küçük Sınavlar : 1 1
Ara Sınav : 1 10
Final : 1 20
DERSİN AKTS KREDİSİ 4
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 1) Öğrenciler, kümes hayvanları yetiştiriciliği temel ilkelerini bilecek 3
D.Ö.Ç. 2 2) Kanatlı ıslahı için temel gereksinimleri kontrolü Tavukçuluk 3
D.Ö.Ç. 3 3 ) Organik yetiştiricilikte Planlama ve besleme 3
D.Ö.Ç. 4 4) Tavuk çiftliği ve kar kazanç kapasite artışı ilkelerini sağlanması 3
D.Ö.Ç. 5 5) Kanatlı çiftliklerinde hayvan sağlığı ve refahı sağlamada Organik yetiştiriciliğin önemi 3
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20