SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
Dersin Adı   Hindi Yetiştiriciliği
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
2 3255000018 0 / 4 4
Dersin Düzeyi Yüksek Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Doç.Dr. Alper YILMAZ
Koordinator E-mail ayilmaz selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Doç.Dr. Alper YILMAZ
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Öğrenciye hindi yetiştiriciliğine yönelik bilgilerin verilmesi
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 0 0 0 20 80
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Derste geleneksel ve modern hindi yetiştriciliğinde avantaj ve dezavantajlar irdelenerek anlatılır. Hindi yetiştiriciliğinde dikkat edilmesi gerekli noktalar, Dünyada ve Türkiyede hindi yetiştiriciliğinin durumu ve diğer konular örneklerle öğrencilere aktarılır.
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Giriş- Genel özellikler ve ırklar Değişik ders kitapları, sektörel yetiştiricilik notları, Değişik kaynaklar
2 Barınaklar Değişik ders kitapları, sektörel yetiştiricilik notları, Değişik kaynaklar
3 Bakım ve besleme Değişik ders kitapları, sektörel yetiştiricilik notları, Değişik kaynaklar
4 Bakım ve besleme Değişik ders kitapları, sektörel yetiştiricilik notları, Değişik kaynaklar
5 Damızlık elde etme Değişik ders kitapları, sektörel yetiştiricilik notları, Değişik kaynaklar
6 Damızlık elde etme Değişik ders kitapları, sektörel yetiştiricilik notları, Değişik kaynaklar
7 Yumurta üretimi ve kuluçka Değişik ders kitapları, sektörel yetiştiricilik notları, Değişik kaynaklar
8 Yumurta üretimi ve kuluçka Değişik ders kitapları, sektörel yetiştiricilik notları, Değişik kaynaklar
9 Civciv büyütme Değişik ders kitapları, sektörel yetiştiricilik notları, Değişik kaynaklar
10 Entansif besi Değişik ders kitapları, sektörel yetiştiricilik notları, Değişik kaynaklar
11 Ekstansif besi Değişik ders kitapları, sektörel yetiştiricilik notları, Değişik kaynaklar
12 Kesim ve karkas özellikleri Değişik ders kitapları, sektörel yetiştiricilik notları, Değişik kaynaklar
13 Sağlık koruma Değişik ders kitapları, sektörel yetiştiricilik notları, Değişik kaynaklar
14 Sağlık koruma Değişik ders kitapları, sektörel yetiştiricilik notları, Değişik kaynaklar
15 Final Sınavı
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : 1 25
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : 1 25
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 50
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 4
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 14 4
Sunum ve Seminer Hazırlama : 1 1
Derse Özgü Staj : 1 1
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : 1 1
Arazi Çalışmaları : 1 1
Vaka Çalışmaları : 1 1
Projeler : 1 1
Ödev : 1 1
Küçük Sınavlar : 0 0
Ara Sınav : 0 0
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 4
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Hindi yetiştiriciliğinin temel ilkeleri ve et sektöründeki önemi 4
D.Ö.Ç. 2 Hindi yetiştirme yöntemleri 3
D.Ö.Ç. 3 Dünyada ve Türkiyede Hindi yetiştiriciliğinin durumu 3
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20