SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
hayvan_besleme_ve_beslenme_hastaliklari_ Yüksek Lisans - Doktora - Tessiz Yüksek Lisans
Dersin Adı   Yumurta Kalitesini Etkileyen Faktörler
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
2 3256001033 2 / 0 3
Dersin Düzeyi Yüksek Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Doç.Dr. Emel GÜRBÜZ
Koordinator E-mail vet_en yahoo.com
Öğretim Elemanı
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Beslemenin yumurta kalitesi üzerine etkilerini öğretmek
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 0 0 0 100 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Sözlü anlatım
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Yumurtanın yapısı İnternet, Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları, Hayvan beslemede güncel yaklaşımlar, egg shell quality
2 Yumurtanın kimyasal kompozisyonu İnternet, Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları, Hayvan beslemede güncel yaklaşımlar, egg shell quality
3 Kabuk kalitesini etkileyen faktörler İnternet, Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları, Hayvan beslemede güncel yaklaşımlar, egg shell quality
4 Beslemenin kabuk kalitesine etkisi İnternet, Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları, Hayvan beslemede güncel yaklaşımlar, egg shell quality
5 Beslemenin kabuk kalitesine etkisi İnternet, Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları, Hayvan beslemede güncel yaklaşımlar, egg shell quality
6 Kabuk kalitesinin belirlenmesi İnternet, Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları, Hayvan beslemede güncel yaklaşımlar, egg shell quality
7 Kabuk kalitesini arttırmaya yönelik uygulamalar İnternet, Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları, Hayvan beslemede güncel yaklaşımlar, egg shell quality
8 Kabuk problemleri İnternet, Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları, Hayvan beslemede güncel yaklaşımlar, egg shell quality
9 İç kaliteyi etkileyen faktörler İnternet, Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları, Hayvan beslemede güncel yaklaşımlar, egg shell quality
10 İç kaliteyi etkileyen faktörler İnternet, Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları, Hayvan beslemede güncel yaklaşımlar, egg shell quality
11 Beslemenin yumurta akı üzerine etkileri İnternet, Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları, Hayvan beslemede güncel yaklaşımlar, egg shell quality
12 Beslemenin yumurta sarısı üzerine etkileri İnternet, Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları, Hayvan beslemede güncel yaklaşımlar, egg shell quality
13 Yumurta iç kalitesinin belirlenmesi İnternet, Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları, Hayvan beslemede güncel yaklaşımlar, egg shell quality
14 İç kalite problemleri İnternet, Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları, Hayvan beslemede güncel yaklaşımlar, egg shell quality
15 final
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları :
Devam/Katılım :
Uygulamalı Sınav :
Derse Özgü Staj :
Küçük Sınav :
Ödev :
Sunum ve Seminer :
Projeler :
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları :
Vaka Çalışmaları :
Arazi Çalışmaları :
Klinik Çalışmaları :
Diğer Çalışmaları :
Ara Sınav  
Final  
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 8 2
Sunum ve Seminer Hazırlama : 2 1
Derse Özgü Staj : 1 2
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : 8 2
Arazi Çalışmaları : 6 2
Vaka Çalışmaları : 6 2
Projeler : - -
Ödev : - -
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : - -
Final : 1 2
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Yumurta kalitesini etkileyen faktörleri öğrenmek 3
D.Ö.Ç. 2 Beslemenin yumurta iç kalitesi üzerine etkilerini öğrenmek 3
D.Ö.Ç. 3 Beslemenin yumurta dış kalitesi üzerine etkilerini öğrenmek 3
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20