SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
hayvan_besleme_ve_beslenme_hastaliklari_ Yüksek Lisans - Doktora - Tessiz Yüksek Lisans
Dersin Adı   Kaba yemler
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
1 3256001028 2 / 0 3
Dersin Düzeyi Yüksek Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Nurettin Gülşen
Koordinator E-mail ngulsen selcuk.edu.tr Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı, 42250 Kampüs Konya, Türkiye.
Öğretim Elemanı
Nurettin Gülşen
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Ruminant beslemede kullanılan kaba yemler ve bu kaba yemlerin değerliliğinin belirlenmesinde kullanılan metotların öğretilmesi.
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 0 0 0 100 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Sözlü
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Kaba yemlerin yapısal özellikleri AOAC Quantitative Aspects of Ruminant Digestion and Metabolism (Dijsktra, J., Forbes J.M., Forbes J.) Bilimsel Dergiler
2 Kuru kaba yemler AOAC Quantitative Aspects of Ruminant Digestion and Metabolism (Dijsktra, J., Forbes J.M., Forbes J.) Bilimsel Dergiler
3 Silajlar AOAC Quantitative Aspects of Ruminant Digestion and Metabolism (Dijsktra, J., Forbes J.M., Forbes J.) Bilimsel Dergiler
4 Hücre duvarı elemanlarınca zengin sanayi yan ürünleri AOAC Quantitative Aspects of Ruminant Digestion and Metabolism (Dijsktra, J., Forbes J.M., Forbes J.) Bilimsel Dergiler
5 Kaba yemlere uygulanan kimyasal analizler AOAC Quantitative Aspects of Ruminant Digestion and Metabolism (Dijsktra, J., Forbes J.M., Forbes J.) Bilimsel Dergiler
6 Kaba yemlerin rumendeki etkileri ve kaba yemlerin yıkımlanma derecelerinin belirlenmesi AOAC Quantitative Aspects of Ruminant Digestion and Metabolism (Dijsktra, J., Forbes J.M., Forbes J.) Bilimsel Dergiler
7 Kaba yemlerin sindirilebilirliğinin tespitinde kullanılan metotlar AOAC Quantitative Aspects of Ruminant Digestion and Metabolism (Dijsktra, J., Forbes J.M., Forbes J.) Bilimsel Dergiler
8 Kaba yemlerin sindirilebilirliğinin tespitinde kullanılan metotlar AOAC Quantitative Aspects of Ruminant Digestion and Metabolism (Dijsktra, J., Forbes J.M., Forbes J.) Bilimsel Dergiler
9 Kaba yemlerin sindirilebilirliğinin tespitinde kullanılan metotlar AOAC Quantitative Aspects of Ruminant Digestion and Metabolism (Dijsktra, J., Forbes J.M., Forbes J.) Bilimsel Dergiler
10 Kaba yemlerin değerlendirilmesinde gaz üretim tekniğinin kullanılması AOAC Quantitative Aspects of Ruminant Digestion and Metabolism (Dijsktra, J., Forbes J.M., Forbes J.) Bilimsel Dergiler
11 Kaba yemlerin değerlendirilmesinde gaz üretim tekniğinin kullanılması AOAC Quantitative Aspects of Ruminant Digestion and Metabolism (Dijsktra, J., Forbes J.M., Forbes J.) Bilimsel Dergiler
12 Kaba yemlerin değerlendirilmesinde near infrared (NIR) spectroskopi kullanımı AOAC Quantitative Aspects of Ruminant Digestion and Metabolism (Dijsktra, J., Forbes J.M., Forbes J.) Bilimsel Dergiler
13 Kaba yemlerin değerlendirilmesinde near infrared (NIR) spectroskopi kullanımı AOAC Quantitative Aspects of Ruminant Digestion and Metabolism (Dijsktra, J., Forbes J.M., Forbes J.) Bilimsel Dergiler
14 Kaba yemlerdeki antinutrisyonel faktörler AOAC Quantitative Aspects of Ruminant Digestion and Metabolism (Dijsktra, J., Forbes J.M., Forbes J.) Bilimsel Dergiler
15 Final
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 100
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 14 2
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 6 6
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : - -
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Yeşil kaba yemler öğrenilecektir. 3
D.Ö.Ç. 2 Kuru kaba yemler öğrenilecektir. 3
D.Ö.Ç. 3 Kaba yemlerdeki besin maddeleri öğrenilecektir. 3
D.Ö.Ç. 4 Kaba yemlerin değerliliğininin belirlenmesinde kullanılan metotlar öğrenilecektir. 3
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20