SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
hayvan_besleme_ve_beslenme_hastaliklari_ Yüksek Lisans - Doktora - Tessiz Yüksek Lisans
Dersin Adı   Karbonhidratlar
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
2 3256001025 2 / 0 3
Dersin Düzeyi Yüksek Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Huzur Derya Umucalılar
Koordinator E-mail hderya selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Huzur Derya Umucalılar
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Karbonhidratları ve metabolizmalarını öğretmek
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 0 0 0 100 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Sözlü ve laboratuarda uygulama
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Karbonhidratların sınıflandırılması Yemler ve Teknolojisi (Coşkun B, İnal F, Şeker E)
2 Monosakkaritler Yemler ve Teknolojisi (Coşkun B, İnal F, Şeker E)
3 Oligosakkaritler Yemler ve Teknolojisi (Coşkun B, İnal F, Şeker E)
4 Homopolisakkaritler Yemler ve Teknolojisi (Coşkun B, İnal F, Şeker E)
5 Heteropolisakkaritler Yemler ve Teknolojisi (Coşkun B, İnal F, Şeker E)
6 Polisakkaritlerin yıkımlanması Yemler ve Teknolojisi (Coşkun B, İnal F, Şeker E)
7 Rumendeki karbonhidrat metabolizması Yemler ve Teknolojisi (Coşkun B, İnal F, Şeker E)
8 Rumendeki karbonhidrat metabolizması Yemler ve Teknolojisi (Coşkun B, İnal F, Şeker E)
9 Rumendeki karbonhidrat metabolizması Yemler ve Teknolojisi (Coşkun B, İnal F, Şeker E)
10 Karbonhidrat metabolizması son ürünleri ve emilimi Yemler ve Teknolojisi (Coşkun B, İnal F, Şeker E)
11 Karbonhidrat fermentasyonunun düzenlenmesi Yemler ve Teknolojisi (Coşkun B, İnal F, Şeker E)
12 Karbonhidratların fermentasyonunu etkileyen faktörler Yemler ve Teknolojisi (Coşkun B, İnal F, Şeker E)
13 Ruminantların beslenmesinde polisakkaritlerin önemi Yemler ve Teknolojisi (Coşkun B, İnal F, Şeker E)
14 Genel değerlendirme Yemler ve Teknolojisi (Coşkun B, İnal F, Şeker E)
15 Final
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : 14 10
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : 2 20
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 70
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 14 2
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 5 6
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : - -
Final : 1 4
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Karbonhidratların sınıflandırılması 4
D.Ö.Ç. 2 Yapısal karbonhidratların hayvan besleme açısından öneminin öğretilmesi 4
D.Ö.Ç. 3 Yapısal olmayan karbonhidratların hayvan besleme açısından öneminin öğretilmesi 4
D.Ö.Ç. 4 Karbonhidratların metabolizması hakkında ayrıntılı bilgi aktarılması 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20