SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
hayvan_besleme_ve_beslenme_hastaliklari_ Yüksek Lisans - Doktora - Tessiz Yüksek Lisans
Dersin Adı   Organik Yumurta Tavukçuluğu
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
1 3256001017 2 / 0 3
Dersin Düzeyi Yüksek Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Prof.Dr. Tahir BALEVİ
Koordinator E-mail tbalevi gmail.com
Öğretim Elemanı
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Organik Yumurta Tavukçuluğunun yapılmasını geniş bir şekilde anlatmak.
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 0 0 0 100 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Data Show kullanarak sözlü anlatım
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Giriş Hayvan Besleme
2 Organik tavukçuluğunun genel durumu Hayvan Besleme
3 Organik tavukçuluğa başlama Hayvan Besleme
4 Geçiş süreci Hayvan besleme
5 Kümes yerinin seçilmesi Hayvan besleme
6 Kümesin yapılması Hayvan besleme
7 Folluk ve tünekler Hayvan Besleme
8 Havalandırma Hayvan Besleme
9 Yarka seçimi Hayvan Besleme
10 Kanatlı yemlerinde kullanılan yemler Hayvan Besleme
11 Tavukların dışarıya bırakılması Hayvan Besleme
12 Kanatlı yemlerinde kullanılması yasak yem hammaddeleri ve yem katkı maddeleri Hayvan Besleme
13 Veteriner Hekim müdahalesi Hayvan Besleme
14 Veteriner Hekim müdahalesi Hayvan Besleme
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 100
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 1
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : - -
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : - -
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : - -
Final : 1 76
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Organik Yumurta Tavukçuluğunun yapılması hakkında bilgi vermek 4
D.Ö.Ç. 2 Organik Yumurta Tavukçuluğunun yapılma gerekçesi hakkında bilgi vermek 4
D.Ö.Ç. 3 Organik Yumurta Tavukçuluğunun yapılma şeklinin anlatılması 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20