SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
Dersin Adı   Toplum Beslenmesi Uygulama
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
2 3221000015 0 / 4 3
Dersin Düzeyi Yüksek Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Kemal Macit Hisar
Koordinator E-mail kmhisar hotmail.com
Öğretim Elemanı
Kemal Macit Hisar
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Toplu beslenme yapan kurumların gezilip, gıdaların ve öğünlerin incelenmesi.
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 0 0 0 100 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Görsel-işitsel materyal ve uygulamalar
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Beslenme-sağlık ilişkisi 1- Baysal A. Beslenme. Ankara: Hatipoğlu Yayıncılık 2007. 2- Baysal A. Genel Beslenme. Ankara: Hatipoğlu Yayıncılık 2002.
2 Enerji ve besin elementleri gereksinimleri 1- Baysal A. Beslenme. Ankara: Hatipoğlu Yayıncılık 2007. 2- Baysal A. Genel Beslenme. Ankara: Hatipoğlu Yayıncılık 2002.
3 Besin grupları 1- Baysal A. Beslenme. Ankara: Hatipoğlu Yayıncılık 2007. 2- Baysal A. Genel Beslenme. Ankara: Hatipoğlu Yayıncılık 2002.
4 Gıda güvenliği 1- Baysal A. Beslenme. Ankara: Hatipoğlu Yayıncılık 2007. 2- Baysal A. Genel Beslenme. Ankara: Hatipoğlu Yayıncılık 2002.
5 Gıda katkı maddeleri ve kontrolü 1- Baysal A. Beslenme. Ankara: Hatipoğlu Yayıncılık 2007. 2- Baysal A. Genel Beslenme. Ankara: Hatipoğlu Yayıncılık 2002.
6 Besin satın alma, hazırlama, pişirme ve depolama ilkeleri 1- Baysal A. Beslenme. Ankara: Hatipoğlu Yayıncılık 2007. 2- Baysal A. Genel Beslenme. Ankara: Hatipoğlu Yayıncılık 2002.
7 Enerji metabolizması, obezite 1- Baysal A. Beslenme. Ankara: Hatipoğlu Yayıncılık 2007. 2- Baysal A. Genel Beslenme. Ankara: Hatipoğlu Yayıncılık 2002.
8 Kronik hastalıklarda beslenme 1- Baysal A. Beslenme. Ankara: Hatipoğlu Yayıncılık 2007. 2- Baysal A. Genel Beslenme. Ankara: Hatipoğlu Yayıncılık 2002.
9 Anne ve bebek beslenmesi 1- Baysal A. Beslenme. Ankara: Hatipoğlu Yayıncılık 2007. 2- Baysal A. Genel Beslenme. Ankara: Hatipoğlu Yayıncılık 2002.
10 Yaşlılarda beslenme 1- Baysal A. Beslenme. Ankara: Hatipoğlu Yayıncılık 2007. 2- Baysal A. Genel Beslenme. Ankara: Hatipoğlu Yayıncılık 2002.
11 Sporcularda beslenme 1- Baysal A. Beslenme. Ankara: Hatipoğlu Yayıncılık 2007. 2- Baysal A. Genel Beslenme. Ankara: Hatipoğlu Yayıncılık 2002.
12 Gıda tüketim araştırmaları 1- Baysal A. Beslenme. Ankara: Hatipoğlu Yayıncılık 2007. 2- Baysal A. Genel Beslenme. Ankara: Hatipoğlu Yayıncılık 2002.
13 Türkiyenin beslenme sorunları 1- Baysal A. Beslenme. Ankara: Hatipoğlu Yayıncılık 2007. 2- Baysal A. Genel Beslenme. Ankara: Hatipoğlu Yayıncılık 2002.
14 Beslenme problemlerinin çözümü 1- Baysal A. Beslenme. Ankara: Hatipoğlu Yayıncılık 2007. 2- Baysal A. Genel Beslenme. Ankara: Hatipoğlu Yayıncılık 2002.
15 Sınav
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : 1 60
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 40
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 1 25
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 1 25
Sunum ve Seminer Hazırlama : 1 25
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : 1 25
Ödev : 1 25
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : - -
Final : 1 25
DERSİN AKTS KREDİSİ 5
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Beslenme-sağlık ilişkisini öğretmek 4
D.Ö.Ç. 2 Enerji ve besin elementleri gereksinimlerini öğrenme 4
D.Ö.Ç. 3 Besin gruplarını öğrenme 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20