SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
Dersin Adı   Rumen Mikroorganizmaları Ve Metabolizmaları
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
2 3244001006 1 / 0 2
Dersin Düzeyi Yüksek Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. Zafer Durgun
Koordinator E-mail zdurgun selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Derste amacı rumen mikroorganizmaları ve rumen sindirimindeki rollerinin verilmesi amaçlanmıştır.
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 0 0 0 100 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Teorik dersler, multimedya (video, yazı ve resim gibi) destekli olarak gerçekleştirilir.
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Rumen ortamının özellikleri Sheep and Goat Science, Physiological Aspects of Digestion and Metabolism in Ruminants, Digestion Physiology and Nutrition on Ruminants, Sindirim Fizyolojisi
2 Rumen mikroorganizmaları Sheep and Goat Science, Physiological Aspects of Digestion and Metabolism in Ruminants, Digestion Physiology and Nutrition on Ruminants, Sindirim Fizyolojisi
3 Rumen protozoonları ve türleri Sheep and Goat Science, Physiological Aspects of Digestion and Metabolism in Ruminants, Digestion Physiology and Nutrition on Ruminants, Sindirim Fizyolojisi
4 Rumen bakterileri ve türleri Sheep and Goat Science, Physiological Aspects of Digestion and Metabolism in Ruminants, Digestion Physiology and Nutrition on Ruminants, Sindirim Fizyolojisi
5 Rumen mantarları ve görevleri Sheep and Goat Science, Physiological Aspects of Digestion and Metabolism in Ruminants, Digestion Physiology and Nutrition on Ruminants, Sindirim Fizyolojisi
6 Karbonhidrat sindirimi Sheep and Goat Science, Physiological Aspects of Digestion and Metabolism in Ruminants, Digestion Physiology and Nutrition on Ruminants, Sindirim Fizyolojisi
7 Selülozun sindirimi Sheep and Goat Science, Physiological Aspects of Digestion and Metabolism in Ruminants, Digestion Physiology and Nutrition on Ruminants, Sindirim Fizyolojisi
8 Proteinler ve azotlu maddelerin sindirimi Sheep and Goat Science, Physiological Aspects of Digestion and Metabolism in Ruminants, Digestion Physiology and Nutrition on Ruminants, Sindirim Fizyolojisi
9 Rumende uçucu yağ asitleri oluşumu ve emilimi Sheep and Goat Science, Physiological Aspects of Digestion and Metabolism in Ruminants, Digestion Physiology and Nutrition on Ruminants, Sindirim Fizyolojisi
10 Protein rejenerasyon siklusu Sheep and Goat Science, Physiological Aspects of Digestion and Metabolism in Ruminants, Digestion Physiology and Nutrition on Ruminants, Sindirim Fizyolojisi
11 Ruminohepatik azot dolaşımı Sheep and Goat Science, Physiological Aspects of Digestion and Metabolism in Ruminants, Digestion Physiology and Nutrition on Ruminants, Sindirim Fizyolojisi
12 Rumen gazları Sheep and Goat Science, Physiological Aspects of Digestion and Metabolism in Ruminants, Digestion Physiology and Nutrition on Ruminants, Sindirim Fizyolojisi
13 Rumende vitamin sentezi Sheep and Goat Science, Physiological Aspects of Digestion and Metabolism in Ruminants, Digestion Physiology and Nutrition on Ruminants, Sindirim Fizyolojisi
14 Rumen fizyopatolojisi Sheep and Goat Science, Physiological Aspects of Digestion and Metabolism in Ruminants, Digestion Physiology and Nutrition on Ruminants, Sindirim Fizyolojisi
15 Final Sınavı
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 100
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 1
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 15 3
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : - -
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : - -
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 2
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Rumen mikroorganizmaları ve özelliklerini öğrenir. 4
D.Ö.Ç. 2 Rumende karbonhidrat ve protein sindirimini öğrenir. 4
D.Ö.Ç. 3 Rumende yağların sindirimi ile uçucu yağ asitleri oluşumu ve özelliklerini öğrenir. 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20