SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
besin_hijyeni_ve_teknolojisi Yüksek Lisans - Doktora - Tessiz Yüksek Lisans
Dersin Adı   Gıdalarda Proteinlerin Fonksiyonel Özellikleri
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
2 3254001044 2 / 0 3
Dersin Düzeyi Yüksek Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Prof.Dr. Yusuf DOĞRUER
Koordinator E-mail ydogruer rselcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Prof.Dr. Yusuf DOĞRUER
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Gıdalarda bulunan proteinler ve onların gıda sistemlerindeki fonksiyonel özellikleri hakkında bilgi vermek
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 0 0 0 100 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Teorik
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Gıdalarda bulunan proteinlerin yapısı ve onların fonksiyonel özellikleri Sikorski ZE (2001). Chemical and Functional Properties of Food Proteins.CRC Press, pp 415, Sikorski, ZE. (2007). Chemical and Functional Properties of Food Components.3th Edition. CRC Press, pp 517, Zayas FJ .(1997).Functionality of Proteins in Food. Springer, pp. 373 ,
2 Proteinlerin çözünürlüğü Sikorski ZE (2001). Chemical and Functional Properties of Food Proteins.CRC Press, pp 415, Sikorski, ZE. (2007). Chemical and Functional Properties of Food Components.3th Edition. CRC Press, pp 517, Zayas FJ .(1997).Functionality of Proteins in Food. Springer, pp. 373 ,
3 Proteinlerin su tutma kapasitesi Sikorski ZE (2001). Chemical and Functional Properties of Food Proteins.CRC Press, pp 415, Sikorski, ZE. (2007). Chemical and Functional Properties of Food Components.3th Edition. CRC Press, pp 517, Zayas FJ .(1997).Functionality of Proteins in Food. Springer, pp. 373 ,
4 Proteinlerin emülsifiye etme özellikleri Sikorski ZE (2001). Chemical and Functional Properties of Food Proteins.CRC Press, pp 415, Sikorski, ZE. (2007). Chemical and Functional Properties of Food Components.3th Edition. CRC Press, pp 517, Zayas FJ .(1997).Functionality of Proteins in Food. Springer, pp. 373 ,
5 Proteinlerin yağ bağlama özellikleri Sikorski ZE (2001). Chemical and Functional Properties of Food Proteins.CRC Press, pp 415, Sikorski, ZE. (2007). Chemical and Functional Properties of Food Components.3th Edition. CRC Press, pp 517, Zayas FJ .(1997).Functionality of Proteins in Food. Springer, pp. 373 ,
6 Proteinlerin köpük oluşturma özelliği Sikorski ZE (2001). Chemical and Functional Properties of Food Proteins.CRC Press, pp 415, Sikorski, ZE. (2007). Chemical and Functional Properties of Food Components.3th Edition. CRC Press, pp 517, Zayas FJ .(1997).Functionality of Proteins in Food. Springer, pp. 373 ,
7 Proteinlerin jel oluşturma özelliği Sikorski ZE (2001). Chemical and Functional Properties of Food Proteins.CRC Press, pp 415, Sikorski, ZE. (2007). Chemical and Functional Properties of Food Components.3th Edition. CRC Press, pp 517, Zayas FJ .(1997).Functionality of Proteins in Food. Springer, pp. 373 ,
8 Gıda sistemlerinde proteinlerdeki enzimatik değişiklikler Sikorski ZE (2001). Chemical and Functional Properties of Food Proteins.CRC Press, pp 415, Sikorski, ZE. (2007). Chemical and Functional Properties of Food Components.3th Edition. CRC Press, pp 517, Zayas FJ .(1997).Functionality of Proteins in Food. Springer, pp. 373 ,
9 Gıda sistemlerinde proteinlerdeki kimyasal reaksiyonlar Sikorski ZE (2001). Chemical and Functional Properties of Food Proteins.CRC Press, pp 415, Sikorski, ZE. (2007). Chemical and Functional Properties of Food Components.3th Edition. CRC Press, pp 517, Zayas FJ .(1997).Functionality of Proteins in Food. Springer, pp. 373 ,
10 Proteinlerin beslenmedeki rolü Sikorski ZE (2001). Chemical and Functional Properties of Food Proteins.CRC Press, pp 415, Sikorski, ZE. (2007). Chemical and Functional Properties of Food Components.3th Edition. CRC Press, pp 517, Zayas FJ .(1997).Functionality of Proteins in Food. Springer, pp. 373 ,
11 Et proteinler ve onların fonksiyonel özellikleri Sikorski ZE (2001). Chemical and Functional Properties of Food Proteins.CRC Press, pp 415, Sikorski, ZE. (2007). Chemical and Functional Properties of Food Components.3th Edition. CRC Press, pp 517, Zayas FJ .(1997).Functionality of Proteins in Food. Springer, pp. 373 ,
12 Süt proteinler ve onların fonksiyonel özellikleri Sikorski ZE (2001). Chemical and Functional Properties of Food Proteins.CRC Press, pp 415, Sikorski, ZE. (2007). Chemical and Functional Properties of Food Components.3th Edition. CRC Press, pp 517, Zayas FJ .(1997).Functionality of Proteins in Food. Springer, pp. 373 ,
13 Yumurta proteinler ve onların fonksiyonel özellikleri Sikorski ZE (2001). Chemical and Functional Properties of Food Proteins.CRC Press, pp 415, Sikorski, ZE. (2007). Chemical and Functional Properties of Food Components.3th Edition. CRC Press, pp 517, Zayas FJ .(1997).Functionality of Proteins in Food. Springer, pp. 373 ,
14 Bitkisel proteinler ve onların fonksiyonel özellikleri Sikorski ZE (2001). Chemical and Functional Properties of Food Proteins.CRC Press, pp 415, Sikorski, ZE. (2007). Chemical and Functional Properties of Food Components.3th Edition. CRC Press, pp 517, Zayas FJ .(1997).Functionality of Proteins in Food. Springer, pp. 373 ,
15 FİNAL
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : 1 25
Sunum ve Seminer : 1 25
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 50
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 10 2
Sunum ve Seminer Hazırlama : 2 6
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 2 10
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : - -
Final : 1 10
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Gıdalarda bulunan proteinlerin yapısını tanımlar 3
D.Ö.Ç. 2 Gıda sistemlerinde proteinlerdeki enzimatik değişiklikler ve kimyasal değişiklikleri yorumlar 3
D.Ö.Ç. 3 Proteinlerin beslenmedeki rolünü anlatır 4
D.Ö.Ç. 4 Çeşitli gıdalarda bulunan proteinleri fonksiyonel özellklerini açıklar ve karşılaştırır 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20