SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
besin_hijyeni_ve_teknolojisi Yüksek Lisans - Doktora - Tessiz Yüksek Lisans
Dersin Adı   Kalite Yönetim Sistemleri
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
1 3254001041 2 / 0 3
Dersin Düzeyi Yüksek Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Prof.Dr.Ümit GÜRBÜZ
Koordinator E-mail ugurbuz selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Prof.Dr. Ümit GÜRBÜZ
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Öğrencilere kalite kavramı ve kalite yönetim sistemleriniz bütün yönleriyle öğretilmesini sağlamak
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
20 0 0 0 0 80 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Sözel ve görsel anlatım
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Giriş Topal Ş (1996) Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri TÜBİTAK MAM, Kocaeli
2 Kalite Kavramı Topal Ş (1996) Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri TÜBİTAK MAM, Kocaeli
3 Kalite Felsefesi Topal Ş (1996) Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri TÜBİTAK MAM, Kocaeli
4 Kalite Yönetim Sistemlerinede Temel Kavramlar Topal Ş (1996) Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri TÜBİTAK MAM, Kocaeli
5 Kalite Yönetim Teknikleri Topal Ş (1996) Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri TÜBİTAK MAM, Kocaeli
6 Akreditasyon ve Standardizasyon Topal Ş (1996) Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri TÜBİTAK MAM, Kocaeli
7 Planlama ve Kalite İlişkisi Topal Ş (1996) Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri TÜBİTAK MAM, Kocaeli
8 Hizmet Sektöründe kalite Yönetim Sistemi Topal Ş (1996) Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri TÜBİTAK MAM, Kocaeli
9 Kalite Maliyet İlişkisi Topal Ş (1996) Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri TÜBİTAK MAM, Kocaeli
10 Kaliteyi Etkileyen Faktörler Topal Ş (1996) Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri TÜBİTAK MAM, Kocaeli
11 Kaliteye Ulaşım Aşamaları Topal Ş (1996) Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri TÜBİTAK MAM, Kocaeli
12 ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi Topal Ş (1996) Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri TÜBİTAK MAM, Kocaeli
13 ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim sistemi Topal Ş (1996) Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri TÜBİTAK MAM, Kocaeli
14 Toplam Kalite Yönetim Sistemi Topal Ş (1996) Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri TÜBİTAK MAM, Kocaeli
15 Final
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : 1 10
Devam/Katılım : 1 20
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 70
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 14 2
Sunum ve Seminer Hazırlama : 1 3
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 2 15
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : 0 0
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Kalite yönetimini algılar 4
D.Ö.Ç. 2 Kaliteyi oluşturan bileşenleri kavrar ve uygular 3
D.Ö.Ç. 3 Kalite yönetim sistemlerini her alanda uygulama becerisi kazanır 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20