SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
besin_hijyeni_ve_teknolojisi Yüksek Lisans - Doktora - Tessiz Yüksek Lisans
Dersin Adı   Yaşlılarda Beslenme
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
1 3254001040 2 / 0 3
Dersin Düzeyi Yüksek Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Prof.Dr. Gürkan Uçar
Koordinator E-mail gucar selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Öğrencileri yaşlılarda beslenme konusunda bilgilendirmek
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 0 0 0 100 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
teorik
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Giriş Baysal A. Beslenme, 9. baskı, Hatipoğlu Yayınevi, Ankara, 2002.
2 Beslenme ilkeleri Baysal A. Beslenme, 9. baskı, Hatipoğlu Yayınevi, Ankara, 2002.
3 Beslenme ve sağlık Baysal A. Beslenme, 9. baskı, Hatipoğlu Yayınevi, Ankara, 2002.
4 Besin grupları-1 (Bitkisel kökenli besinler) Baysal A. Beslenme, 9. baskı, Hatipoğlu Yayınevi, Ankara, 2002.
5 Besin grupları-1 (Hayvansal kökenli besinler) Baysal A. Beslenme, 9. baskı, Hatipoğlu Yayınevi, Ankara, 2002.
6 Besin unsurları-1 (Su, Karbonhidrat,Yağ, Vitamin ve Mineraller) Baysal A. Beslenme, 9. baskı, Hatipoğlu Yayınevi, Ankara, 2002.
7 Besin unsurları-2 (Proteinler) Baysal A. Beslenme, 9. baskı, Hatipoğlu Yayınevi, Ankara, 2002.
8 Yaşlılarda fizyolojik değişimler Baysal A. Beslenme, 9. baskı, Hatipoğlu Yayınevi, Ankara, 2002.
9 Yaşlılarda metabolik değişimler Baysal A. Beslenme, 9. baskı, Hatipoğlu Yayınevi, Ankara, 2002.
10 Yaşlılarda besin gereksinimleri Baysal A. Beslenme, 9. baskı, Hatipoğlu Yayınevi, Ankara, 2002.
11 Yaşlılık- Hastalık ilişkisi Baysal A. Beslenme, 9. baskı, Hatipoğlu Yayınevi, Ankara, 2002.
12 Yaşlılar için diyet hazırlama -1 Baysal A. Beslenme, 9. baskı, Hatipoğlu Yayınevi, Ankara, 2002.
13 Yaşlılar için diyet hazırlama -2 Baysal A. Beslenme, 9. baskı, Hatipoğlu Yayınevi, Ankara, 2002.
14 Değerlendirme Baysal A. Beslenme, 9. baskı, Hatipoğlu Yayınevi, Ankara, 2002.
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 100
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 1
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 14 1
Sunum ve Seminer Hazırlama : 1 10
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : 1 7
Ödev : 1 10
Küçük Sınavlar : 2 5
Ara Sınav : - -
Final : 1 25
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Beslenme ilkelerini, besin gruplarını ve besin unsurları tanımlar 3
D.Ö.Ç. 2 Yaşlılarda fizyolojik ve metabolik değişimleri tanımlar 3
D.Ö.Ç. 3 Yaşlılık ve hastalık ilişkisini tanımlar ve yaşlıların nasıl beslenmesi gerektiğini bilir 3
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20