SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
besin_hijyeni_ve_teknolojisi Yüksek Lisans - Doktora - Tessiz Yüksek Lisans
Dersin Adı   Gebe ve Emzirenlerde Beslenme
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
1 3254001038 2 / 0 3
Dersin Düzeyi Yüksek Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet GÜNER
Koordinator E-mail aguner selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Prof. Dr. Ahmet GÜNER
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Öğrencileri gebe ve emzirenlerin beslenmesi konularında bilgilendirmek
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Teorik
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Çocuğun sağlıklı doğmasında annenin beslenmesinin önemi Nutrition (Baysal A (1999) Beslenme, Hatipoğlu Yayınevi, 8.baskı, Ankara) Books related to food chemistry and nutrition, scientific documents
2 Gebelik fizyolojisi ve genel değişiklikler Nutrition (Baysal A (1999) Beslenme, Hatipoğlu Yayınevi, 8.baskı, Ankara) Books related to food chemistry and nutrition, scientific documents
3 Gebelik ve sistemik hastalıklar Nutrition (Baysal A (1999) Beslenme, Hatipoğlu Yayınevi, 8.baskı, Ankara) Books related to food chemistry and nutrition, scientific documents
4 Gebelikte beslenme ve besin öğeleri gereksinimi Nutrition (Baysal A (1999) Beslenme, Hatipoğlu Yayınevi, 8.baskı, Ankara) Books related to food chemistry and nutrition, scientific documents
5 Vitamin ve minerallerin önemi Nutrition (Baysal A (1999) Beslenme, Hatipoğlu Yayınevi, 8.baskı, Ankara) Books related to food chemistry and nutrition, scientific documents
6 Gebelik süresince kalsiyumun önemi Nutrition (Baysal A (1999) Beslenme, Hatipoğlu Yayınevi, 8.baskı, Ankara) Books related to food chemistry and nutrition, scientific documents
7 Gebelik süresince demirin önemi Gebelik süresince demirin önemi
8 Emziklilik fizyolojisi Nutrition (Baysal A (1999) Beslenme, Hatipoğlu Yayınevi, 8.baskı, Ankara) Books related to food chemistry and nutrition, scientific documents
9 Kolostrum Nutrition (Baysal A (1999) Beslenme, Hatipoğlu Yayınevi, 8.baskı, Ankara) Books related to food chemistry and nutrition, scientific documents
10 Anne sütü ile beslenmenin yararları Nutrition (Baysal A (1999) Beslenme, Hatipoğlu Yayınevi, 8.baskı, Ankara) Books related to food chemistry and nutrition, scientific documents
11 Gebelik ve Emzirme süresince yapılabilecek beslenme hataları Nutrition (Baysal A (1999) Beslenme, Hatipoğlu Yayınevi, 8.baskı, Ankara) Books related to food chemistry and nutrition, scientific documents
12 Emzirme dönemi beslenme ve besin öğeleri gereksinimi Nutrition (Baysal A (1999) Beslenme, Hatipoğlu Yayınevi, 8.baskı, Ankara) Books related to food chemistry and nutrition, scientific documents
13 Gebe ve emzikli kadınlarda görülen önemli beslenme sorunları Nutrition (Baysal A (1999) Beslenme, Hatipoğlu Yayınevi, 8.baskı, Ankara) Books related to food chemistry and nutrition, scientific documents
14 Gebe ve emzikli kadınların beslenmesinde uygulanan diyetler Nutrition (Baysal A (1999) Beslenme, Hatipoğlu Yayınevi, 8.baskı, Ankara) Books related to food chemistry and nutrition, scientific documents
15 Final
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : 1 30
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : 1 10
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 4 3
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 1 20
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : - -
Final : 6 5
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 1- Gebelerin ve emzirenlerin beslenmesi hakkında bilgi sahibi olmaları 2
D.Ö.Ç. 2 2- Gebe ve emzirenlerde beslenmesinin önemini bilir ve uygular 2
D.Ö.Ç. 3 3- Gebe ve emzirenlerdeki beslenmenin anne ve çocuk sağlığı üzerindeki ilişkisini bilir ve yorumlar. 2
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20