SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
besin_hijyeni_ve_teknolojisi Yüksek Lisans - Doktora - Tessiz Yüksek Lisans
Dersin Adı   Çocuk ve Gençlerde Beslenme
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
2 3254001037 2 / 0 3
Dersin Düzeyi Yüksek Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. Suzan Yalçın
Koordinator E-mail syalcin selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Prof. Dr. Suzan Yalçın
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Çocuk ve gençlerde beslenme ilkelerini öğretmek, beslenme durumunu etkileyen faktörleri açıklamak, beslenme hastalıklarının bilinmesi.
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 0 0 0 100 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Teorik
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Çocuklarda beslenme durumunu etkileyen faktörler Baysal A (1999) Beslenme, Hatipoğlu Yayınevi, 8.baskı, Ankara
2 Çocukluk dönemleri Baysal A (1999) Beslenme, Hatipoğlu Yayınevi, 8.baskı, Ankara
3 Fetüsün beslenmesi Baysal A (1999) Beslenme, Hatipoğlu Yayınevi, 8.baskı, Ankara
4 0-1 yaş grubu çocukların beslenme özellikleri, besin öğeleri ve enerji gereksinimi Baysal A (1999) Beslenme, Hatipoğlu Yayınevi, 8.baskı, Ankara
5 Prematüre bebeklerin beslenmesi Baysal A (1999) Beslenme, Hatipoğlu Yayınevi, 8.baskı, Ankara
6 1-2 yaş grubu çocukların beslenme özellikleri, besin öğeleri ve enerji gereksinimi Baysal A (1999) Beslenme, Hatipoğlu Yayınevi, 8.baskı, Ankara
7 Okul öncesi (3-5) yaşlarda beslenme Baysal A (1999) Beslenme, Hatipoğlu Yayınevi, 8.baskı, Ankara
8 Okul çağında (6-11) beslenme Baysal A (1999) Beslenme, Hatipoğlu Yayınevi, 8.baskı, Ankara
9 Çocuklarda meydana gelen beslenme bozuklukları Baysal A (1999) Beslenme, Hatipoğlu Yayınevi, 8.baskı, Ankara
10 Çocuklarda meydana gelen beslenme hastalıkları Baysal A (1999) Beslenme, Hatipoğlu Yayınevi, 8.baskı, Ankara
11 Adölesan döneminde beslenme Baysal A (1999) Beslenme, Hatipoğlu Yayınevi, 8.baskı, Ankara
12 Adölesan döneminde beslenme özellikleri, besin öğeleri ve enerji gereksinimi Baysal A (1999) Beslenme, Hatipoğlu Yayınevi, 8.baskı, Ankara
13 Adölesan döneminde beslenme alışkanlıkları Baysal A (1999) Beslenme, Hatipoğlu Yayınevi, 8.baskı, Ankara
14 Adölesan döneminde beslenme bozuklukları Baysal A (1999) Beslenme, Hatipoğlu Yayınevi, 8.baskı, Ankara
15 FİNAL
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 100
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 10 2
Sunum ve Seminer Hazırlama : 2 6
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 2 10
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : - -
Final : 1 10
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Çocuk ve gençlerde beslenme ilkelerini öğretir 3
D.Ö.Ç. 2 Çocuklarda ve gençlerde beslenme durumunu etkileyen faktörleri açıklar 3
D.Ö.Ç. 3 Çocuklarda ve gençlerde meydana gelen beslenme hastalıklarını bilir 3
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20