SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
besin_hijyeni_ve_teknolojisi Yüksek Lisans - Doktora - Tessiz Yüksek Lisans
Dersin Adı   Su Metabolizması
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
1 3254001034 2 / 0 3
Dersin Düzeyi Yüksek Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. Suzan Yalçın
Koordinator E-mail syalcin selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Prof. Dr. Suzan Yalçın
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Su metabolizması hakkında bilgi vermek
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 0 0 0 100 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Teorik
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Suyun önemi Mertz W. (2012). Trace Elements in Human and Animal Nutrition. Volume 2, 5th Ed, Academic Press, Orlando, Florida, USA.
2 Suyun organizmadaki fonksiyonları Mertz W. (2012). Trace Elements in Human and Animal Nutrition. Volume 2, 5th Ed, Academic Press, Orlando, Florida, USA.
3 Suyun kimyasal yapısı Mertz W. (2012). Trace Elements in Human and Animal Nutrition. Volume 2, 5th Ed, Academic Press, Orlando, Florida, USA.
4 Sporcu ve su Mertz W. (2012). Trace Elements in Human and Animal Nutrition. Volume 2, 5th Ed, Academic Press, Orlando, Florida, USA.
5 Sporda suyun önemi Mertz W. (2012). Trace Elements in Human and Animal Nutrition. Volume 2, 5th Ed, Academic Press, Orlando, Florida, USA.
6 Besin öğelerinde su Mertz W. (2012). Trace Elements in Human and Animal Nutrition. Volume 2, 5th Ed, Academic Press, Orlando, Florida, USA.
7 Su ihtiyacı Mertz W. (2012). Trace Elements in Human and Animal Nutrition. Volume 2, 5th Ed, Academic Press, Orlando, Florida, USA.
8 Su kaybı Mertz W. (2012). Trace Elements in Human and Animal Nutrition. Volume 2, 5th Ed, Academic Press, Orlando, Florida, USA.
9 Su atımı Mertz W. (2012). Trace Elements in Human and Animal Nutrition. Volume 2, 5th Ed, Academic Press, Orlando, Florida, USA.
10 Su miktarının ayarlanması Mertz W. (2012). Trace Elements in Human and Animal Nutrition. Volume 2, 5th Ed, Academic Press, Orlando, Florida, USA.
11 Su ve enerji oluşumu Mertz W. (2012). Trace Elements in Human and Animal Nutrition. Volume 2, 5th Ed, Academic Press, Orlando, Florida, USA.
12 Rahatsızlıklarda su ihtiyacı Mertz W. (2012). Trace Elements in Human and Animal Nutrition. Volume 2, 5th Ed, Academic Press, Orlando, Florida, USA.
13 Sporcularda su ihtiyacı Mertz W. (2012). Trace Elements in Human and Animal Nutrition. Volume 2, 5th Ed, Academic Press, Orlando, Florida, USA.
14 Suyun vücuda alımı Mertz W. (2012). Trace Elements in Human and Animal Nutrition. Volume 2, 5th Ed, Academic Press, Orlando, Florida, USA.
15 Final
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 100
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 10 2
Sunum ve Seminer Hazırlama : 2 6
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 2 10
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : - -
Final : 1 10
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Suyun organizmadaki önemini öğrenir 3
D.Ö.Ç. 2 Suyun kimyasal yapısı hakkında bilgi sahibi olur 3
D.Ö.Ç. 3 Suyun vücuda alımı ve su ihtiyacını kavrar 3
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20