SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
besin_hijyeni_ve_teknolojisi Yüksek Lisans - Doktora - Tessiz Yüksek Lisans
Dersin Adı   Mineraller ve Metabolizması
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
1 3254001033 2 / 0 3
Dersin Düzeyi Yüksek Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. Yusuf DOĞRUER
Koordinator E-mail ydogruer selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Prof. Dr. Yusuf DOĞRUER
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Mineraller ve minerallerin önemi hakkında öğrencileri bilgilendirmek,
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 0 0 0 100 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Teorik
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Mineralin tanımı ve önemi Biziuk, M., & Kuczynska, J. (2007). Mineral Components in Food Szefer, P., & Nriagu, J. O. (Eds.). (2006). Mineral components in foods. CRC Press.
2 Minerallerin organizmadaki fonksiyonları Biziuk, M., & Kuczynska, J. (2007). Mineral Components in Food Szefer, P., & Nriagu, J. O. (Eds.). (2006). Mineral components in foods. CRC Press.
3 Gıdaların mineral içerikleri Biziuk, M., & Kuczynska, J. (2007). Mineral Components in Food Szefer, P., & Nriagu, J. O. (Eds.). (2006). Mineral components in foods. CRC Press.
4 Minerallerin kimyasal yapıları Biziuk, M., & Kuczynska, J. (2007). Mineral Components in Food Szefer, P., & Nriagu, J. O. (Eds.). (2006). Mineral components in foods. CRC Press.
5 Minerallerin özellikleri Biziuk, M., & Kuczynska, J. (2007). Mineral Components in Food Szefer, P., & Nriagu, J. O. (Eds.). (2006). Mineral components in foods. CRC Press.
6 Minerallerin sınıflandırılması Biziuk, M., & Kuczynska, J. (2007). Mineral Components in Food Szefer, P., & Nriagu, J. O. (Eds.). (2006). Mineral components in foods. CRC Press.
7 Makro elementler Biziuk, M., & Kuczynska, J. (2007). Mineral Components in Food Szefer, P., & Nriagu, J. O. (Eds.). (2006). Mineral components in foods. CRC Press.
8 Kalsiyum Biziuk, M., & Kuczynska, J. (2007). Mineral Components in Food Szefer, P., & Nriagu, J. O. (Eds.). (2006). Mineral components in foods. CRC Press.
9 Fosfor Biziuk, M., & Kuczynska, J. (2007). Mineral Components in Food Szefer, P., & Nriagu, J. O. (Eds.). (2006). Mineral components in foods. CRC Press.
10 Potasyum Biziuk, M., & Kuczynska, J. (2007). Mineral Components in Food Szefer, P., & Nriagu, J. O. (Eds.). (2006). Mineral components in foods. CRC Press.
11 Klor ve Magnezyum Biziuk, M., & Kuczynska, J. (2007). Mineral Components in Food Szefer, P., & Nriagu, J. O. (Eds.). (2006). Mineral components in foods. CRC Press.
12 İz elementler Biziuk, M., & Kuczynska, J. (2007). Mineral Components in Food Szefer, P., & Nriagu, J. O. (Eds.). (2006). Mineral components in foods. CRC Press.
13 Demir ve İyot Biziuk, M., & Kuczynska, J. (2007). Mineral Components in Food Szefer, P., & Nriagu, J. O. (Eds.). (2006). Mineral components in foods. CRC Press.
14 Çinko ve Flor Biziuk, M., & Kuczynska, J. (2007). Mineral Components in Food Szefer, P., & Nriagu, J. O. (Eds.). (2006). Mineral components in foods. CRC Press.
15 FİNAL
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : 1 25
Sunum ve Seminer : 1 25
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 50
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 10 2
Sunum ve Seminer Hazırlama : 2 6
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 2 10
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : - -
Final : 1 10
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Mineralin tanımı kavrar ve önemi anlar 3
D.Ö.Ç. 2 Minerallerin organizmadaki fonksiyonlarını açıklar 3
D.Ö.Ç. 3 Mineralleri sınıflandırır 3
D.Ö.Ç. 4 Minerallerin organizmadaki fonksiyonlarını yorumlar 4
D.Ö.Ç. 5 Minerallerin gıda üretimindeki rollerini tanımlar 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20