SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
besin_hijyeni_ve_teknolojisi Yüksek Lisans - Doktora - Tessiz Yüksek Lisans
Dersin Adı   Proteinler ve Metabolizması
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
1 3254001029 2 / 0 3
Dersin Düzeyi Yüksek Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet GÜNER
Koordinator E-mail aguner selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Prof. Dr. Ahmet GÜNER
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Proteinler ve proteinlerin önemi hakkında öğrencileri bilgilendirmek
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
20 0 0 0 0 80 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Teorik
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Proteinlerin yapı taşları Her türlü Biyokimya, Gıda kimyası kitapları Potter NN (1980) Food Science, Third Edition, The AVI Publishing Comp, Inc, Westport, Connecticut. Biyokimya ve Gıda kimyası ile ilgili her türlü dergi ve makale
2 Aminoasitlerin sınıflandırılması Her türlü Biyokimya, Gıda kimyası kitapları Potter NN (1980) Food Science, Third Edition, The AVI Publishing Comp, Inc, Westport, Connecticut. Biyokimya ve Gıda kimyası ile ilgili her türlü dergi ve makale
3 Aminoasitlerin özellikleri Her türlü Biyokimya, Gıda kimyası kitapları Potter NN (1980) Food Science, Third Edition, The AVI Publishing Comp, Inc, Westport, Connecticut. Biyokimya ve Gıda kimyası ile ilgili her türlü dergi ve makale
4 Peptit bağları ve peptitler Her türlü Biyokimya, Gıda kimyası kitapları Potter NN (1980) Food Science, Third Edition, The AVI Publishing Comp, Inc, Westport, Connecticut. Biyokimya ve Gıda kimyası ile ilgili her türlü dergi ve makale
5 Proteinlerin kimyasal yapıları Her türlü Biyokimya, Gıda kimyası kitapları Potter NN (1980) Food Science, Third Edition, The AVI Publishing Comp, Inc, Westport, Connecticut. Biyokimya ve Gıda kimyası ile ilgili her türlü dergi ve makale
6 Proteinlerin sınıflandırılması Her türlü Biyokimya, Gıda kimyası kitapları Potter NN (1980) Food Science, Third Edition, The AVI Publishing Comp, Inc, Westport, Connecticut. Biyokimya ve Gıda kimyası ile ilgili her türlü dergi ve makale
7 Protein analizi Her türlü Biyokimya, Gıda kimyası kitapları Potter NN (1980) Food Science, Third Edition, The AVI Publishing Comp, Inc, Westport, Connecticut. Biyokimya ve Gıda kimyası ile ilgili her türlü dergi ve makale
8 Proteinlerin özellikleri Her türlü Biyokimya, Gıda kimyası kitapları Potter NN (1980) Food Science, Third Edition, The AVI Publishing Comp, Inc, Westport, Connecticut. Biyokimya ve Gıda kimyası ile ilgili her türlü dergi ve makale
9 Süt proteinleri Her türlü Biyokimya, Gıda kimyası kitapları Potter NN (1980) Food Science, Third Edition, The AVI Publishing Comp, Inc, Westport, Connecticut. Biyokimya ve Gıda kimyası ile ilgili her türlü dergi ve makale
10 Et proteinleri Her türlü Biyokimya, Gıda kimyası kitapları Potter NN (1980) Food Science, Third Edition, The AVI Publishing Comp, Inc, Westport, Connecticut. Biyokimya ve Gıda kimyası ile ilgili her türlü dergi ve makale
11 Proteinlerin organizmadaki fonksiyonları Her türlü Biyokimya, Gıda kimyası kitapları Potter NN (1980) Food Science, Third Edition, The AVI Publishing Comp, Inc, Westport, Connecticut. Biyokimya ve Gıda kimyası ile ilgili her türlü dergi ve makale
12 İnsan beslenmesi açısından önemi Her türlü Biyokimya, Gıda kimyası kitapları Potter NN (1980) Food Science, Third Edition, The AVI Publishing Comp, Inc, Westport, Connecticut. Biyokimya ve Gıda kimyası ile ilgili her türlü dergi ve makale
13 Proteinlerin vücutta kullanımı Her türlü Biyokimya, Gıda kimyası kitapları Potter NN (1980) Food Science, Third Edition, The AVI Publishing Comp, Inc, Westport, Connecticut. Biyokimya ve Gıda kimyası ile ilgili her türlü dergi ve makale
14 Proteinlerin yıkımlanması Her türlü Biyokimya, Gıda kimyası kitapları Potter NN (1980) Food Science, Third Edition, The AVI Publishing Comp, Inc, Westport, Connecticut. Biyokimya ve Gıda kimyası ile ilgili her türlü dergi ve makale
15 Final
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : 1 30
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : 1 10
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 4 3
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 1 20
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : - -
Final : 6 5
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 1- Protein hakkında bilgi sahibi olmaları 2
D.Ö.Ç. 2 2- Proteinlerin insan beslenmesindeki önemini bilir ve uygular 2
D.Ö.Ç. 3 3- Et yan ürünleri ile tüketici ve çevre ilişkisini yorumlar 2
D.Ö.Ç. 4 4- Et yan ürünleri işlemenin sektöre katkısını ve etkisini bilir ve uygular 2
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20