SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
besin_hijyeni_ve_teknolojisi Yüksek Lisans - Doktora - Tessiz Yüksek Lisans
Dersin Adı   Su Ürünleri Teknolojisi
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
2 3254001025 2 / 0 3
Dersin Düzeyi Yüksek Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Prof.Dr.Ümit GÜRBÜZ
Koordinator E-mail ugurbuz selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Prof.Dr.Ümit GÜRBÜZ
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Teorik anlatıma dayalı dersler, Power- point destekli, sözlü ve görsel anlatım ve öğrenci katılımlı soru-cevap şeklinde
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
20 0 0 0 0 80 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Teorik anlatıma dayalı dersler, Power- point destekli, sözlü ve görsel anlatım ve öğrenci katılımlı soru-cevap şeklinde
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Su ürünlerinin sınıflandırılması Connell JJ( 1995) Control of Fish Quality, 4th Edition ISBN: 978-0-85238-226-4 256 pagesn Wiley-Blackwell.
2 Balıkların beslenmedeki önemi Connell JJ( 1995) Control of Fish Quality, 4th Edition ISBN: 978-0-85238-226-4 256 pagesn Wiley-Blackwell.
3 Balıkların muhafaza usulleri Connell JJ( 1995) Control of Fish Quality, 4th Edition ISBN: 978-0-85238-226-4 256 pagesn Wiley-Blackwell.
4 Balıklarda postmortal değişimler Connell JJ( 1995) Control of Fish Quality, 4th Edition ISBN: 978-0-85238-226-4 256 pagesn Wiley-Blackwell.
5 Balıklarda bayatlama Connell JJ( 1995) Control of Fish Quality, 4th Edition ISBN: 978-0-85238-226-4 256 pagesn Wiley-Blackwell.
6 Balık zehirlenmeleri Connell JJ( 1995) Control of Fish Quality, 4th Edition ISBN: 978-0-85238-226-4 256 pagesn Wiley-Blackwell.
7 Balıkların muayenesi Connell JJ( 1995) Control of Fish Quality, 4th Edition ISBN: 978-0-85238-226-4 256 pagesn Wiley-Blackwell.
8 Balık ürünleri Connell JJ( 1995) Control of Fish Quality, 4th Edition ISBN: 978-0-85238-226-4 256 pagesn Wiley-Blackwell.
9 Kabuklu ve yumuşakça ürünleri Connell JJ( 1995) Control of Fish Quality, 4th Edition ISBN: 978-0-85238-226-4 256 pagesn Wiley-Blackwell.
10 Kabuklu ve yumuşakçaların muhafaza usulleri Connell JJ( 1995) Control of Fish Quality, 4th Edition ISBN: 978-0-85238-226-4 256 pagesn Wiley-Blackwell.
11 Kabuklu ve yumuşakçalarda postmortal değişimler Connell JJ( 1995) Control of Fish Quality, 4th Edition ISBN: 978-0-85238-226-4 256 pagesn Wiley-Blackwell.
12 Kabuklu ve yumuşakçalarda bayatlama Connell JJ( 1995) Control of Fish Quality, 4th Edition ISBN: 978-0-85238-226-4 256 pagesn Wiley-Blackwell.
13 Kabuklu ve yumuşakça zehirlenmeleri Connell JJ( 1995) Control of Fish Quality, 4th Edition ISBN: 978-0-85238-226-4 256 pagesn Wiley-Blackwell.
14 Kabuklular ve yumuşakçaların muayenesi Connell JJ( 1995) Control of Fish Quality, 4th Edition ISBN: 978-0-85238-226-4 256 pagesn Wiley-Blackwell.
15 Final Connell JJ( 1995) Control of Fish Quality, 4th Edition ISBN: 978-0-85238-226-4 256 pagesn Wiley-Blackwell.
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : 1 20
Uygulamalı Sınav : 1 30
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : 3 10
Sunum ve Seminer : 2 20
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 20
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 14 2
Sunum ve Seminer Hazırlama : 1 3
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 2 15
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : - -
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Su ürünlerinin biyolojik özellikleri ve sınıflandırılması hakkında bilgi edinmek 4
D.Ö.Ç. 2 Su ürünlerinin muayenesi ve postmortal değişikliklerin belirlenmesi 3
D.Ö.Ç. 3 Su ürünlerinin muhafaza yöntemlerinin öğrenilmesi 4
D.Ö.Ç. 4 Su ürünleri kaynaklı zehirlenmeler hakkında bilgi edinmek 3
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20