SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
besin_hijyeni_ve_teknolojisi Yüksek Lisans - Doktora - Tessiz Yüksek Lisans
Dersin Adı   Halk Sağlığı
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
1 3254001023 2 / 0 3
Dersin Düzeyi Yüksek Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Doç. Dr. K. Kaan Tekinşen
Koordinator E-mail kktekinsen selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Doç. Dr. K. Kaan Tekinşen
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Halk sağlığı kapsamında veteriner hekimlerin görevlerini öğrencilere anlatmak
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 0 0 0 100 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Teorik
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Genel görevler Halk sağlığı ile ilgili her türlü kitap ve bilimsel yayınlar
2 Zoonozlar Halk sağlığı ile ilgili her türlü kitap ve bilimsel yayınlar
3 Besin hijyeni Halk sağlığı ile ilgili her türlü kitap ve bilimsel yayınlar
4 Besin kaynaklı bakteriyel hastalıklar ve korunma Halk sağlığı ile ilgili her türlü kitap ve bilimsel yayınlar
5 Besin kaynaklı viral hastalıklar ve korunma Halk sağlığı ile ilgili her türlü kitap ve bilimsel yayınlar
6 Küf kaynaklı besin zehirlenmeleri Halk sağlığı ile ilgili her türlü kitap ve bilimsel yayınlar
7 Besin kaynaklı paraziter hastalıklar ve korunma Halk sağlığı ile ilgili her türlü kitap ve bilimsel yayınlar
8 Mikroorganizmaların kontrolü Halk sağlığı ile ilgili her türlü kitap ve bilimsel yayınlar
9 Biyolojik kökenli zehirlenmeler Halk sağlığı ile ilgili her türlü kitap ve bilimsel yayınlar
10 Kimyasal kaynaklı zehirlenmeler Halk sağlığı ile ilgili her türlü kitap ve bilimsel yayınlar
11 Besin kaynaklı hastalıkların teşhisi Halk sağlığı ile ilgili her türlü kitap ve bilimsel yayınlar
12 Besin iş yerlerinin özellikleri Halk sağlığı ile ilgili her türlü kitap ve bilimsel yayınlar
13 Besin iş yerlerinde denetim Halk sağlığı ile ilgili her türlü kitap ve bilimsel yayınlar
14 Türk gıda mevzuatı Halk sağlığı ile ilgili her türlü kitap ve bilimsel yayınlar
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları :
Devam/Katılım :
Uygulamalı Sınav :
Derse Özgü Staj :
Küçük Sınav :
Ödev :
Sunum ve Seminer :
Projeler :
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları :
Vaka Çalışmaları :
Arazi Çalışmaları :
Klinik Çalışmaları :
Diğer Çalışmaları :
Ara Sınav  
Final  
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 8 8
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 3 3
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 4 4
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : - -
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Zoonozlar, zoonozların sınıflandırılması, 4
D.Ö.Ç. 2 besin hijyeni, bakteriyel hastalıklar, viral hastalıklar, aflatoksikozis, paraziter hastalıklar, 4
D.Ö.Ç. 3 besin zehirlenmeleri, besin işyerlerinde denetim 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20