SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
besin_hijyeni_ve_teknolojisi Yüksek Lisans - Doktora - Tessiz Yüksek Lisans
Dersin Adı   Süt Yan Ürünleri
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
2 3254001021 2 / 0 3
Dersin Düzeyi Yüksek Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Prof.Dr.Gürkan UÇAR
Koordinator E-mail gucar selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Süt endüstrisinin yan ürünlerini ve çeşitlerini elde etme yöntemlerini bilen ve bunları uygulayan öğrenci yetiştirmek.
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 0 0 0 100 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
teorik
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Süt yan ürününün tanımı 1.Üçüncü, Mustafa, 1996, Süt Teknolojisi II. Bölüm, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları,
2 Süt yan ürünleri 1.Üçüncü, Mustafa, 1996, Süt Teknolojisi II. Bölüm, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları,
3 Peynir altı suyu 1.Üçüncü, Mustafa, 1996, Süt Teknolojisi II. Bölüm, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları,
4 Kazein 1.Üçüncü, Mustafa, 1996, Süt Teknolojisi II. Bölüm, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları,
5 Kazeinin elde edilmesi 1.Üçüncü, Mustafa, 1996, Süt Teknolojisi II. Bölüm, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları,
6 Serum proteinleri ve elde edilmeleri 1.Üçüncü, Mustafa, 1996, Süt Teknolojisi II. Bölüm, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları,
7 Peynir altı suyu tozu 1.Üçüncü, Mustafa, 1996, Süt Teknolojisi II. Bölüm, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları,
8 Peynir altı suyu tozunun değerlendirilmesi 1.Üçüncü, Mustafa, 1996, Süt Teknolojisi II. Bölüm, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları,
9 Kazeinin değerlendirilmesi 1.Üçüncü, Mustafa, 1996, Süt Teknolojisi II. Bölüm, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları,
10 Yayık altı ayranı 1.Üçüncü, Mustafa, 1996, Süt Teknolojisi II. Bölüm, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları,
11 Yayık altı ayranı tozu 1.Üçüncü, Mustafa, 1996, Süt Teknolojisi II. Bölüm, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları,
12 Yayık altı ayranı tozunun değerlendirilmesi 1.Üçüncü, Mustafa, 1996, Süt Teknolojisi II. Bölüm, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları,
13 Peynir altı suyu ile kaydedilen yağ, mineral madde ve vitaminlerin geri kazanımları 1.Üçüncü, Mustafa, 1996, Süt Teknolojisi II. Bölüm, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları,
14 Peynir altı suyunun ve yayık altı ayranının kullanılabileceği besinler 1.Üçüncü, Mustafa, 1996, Süt Teknolojisi II. Bölüm, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları,
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 100
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 1
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 10 1
Sunum ve Seminer Hazırlama : 1 10
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : 10 4
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : - -
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : - -
Final : 1 16
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Süt yan ürün çeşitlerini kavrar ve tanımlar 4
D.Ö.Ç. 2 Süt yan ürünlerinin besleyici değerlerini bilir 4
D.Ö.Ç. 3 süt yan ürünlerini süt ürünleri ile karşılaştırır 4
D.Ö.Ç. 4 süt yan ürünlerinin kalite kontrol metotlarını bilir ve yorumlar 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20