SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
besin_hijyeni_ve_teknolojisi Yüksek Lisans - Doktora - Tessiz Yüksek Lisans
Dersin Adı   Besinlerin Paketlenmesi-2
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
2 3254001020 2 / 0 3
Dersin Düzeyi Yüksek Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Prof.Dr. Ümit GÜRBÜZ
Koordinator E-mail ugurbuz selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Prof.Dr. Ümit GÜRBÜZ
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Gıda endüstrisinde kullanılan ambalaj ve paketleme materyallerinin öğretilmesi
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
20 10 0 0 0 70 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Sözel ve görsel anlatım
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Ambalaj Tanımı ve Kapsamı Coles R, McDowell D, . Kirwan MJ (2003). Food Packaging Technology. Blackwell Pub. Ltd
2 Ambalajın Fonksiyonları Coles R, McDowell D, . Kirwan MJ (2003). Food Packaging Technology. Blackwell Pub. Ltd
3 Ambalaj Geliştirme Coles R, McDowell D, . Kirwan MJ (2003). Food Packaging Technology. Blackwell Pub. Ltd
4 Cam ve metal esaslı ambalaj materyalleri Coles R, McDowell D, . Kirwan MJ (2003). Food Packaging Technology. Blackwell Pub. Ltd
5 Plastik ve tahta esaslı ambalaj materyalleri Coles R, McDowell D, . Kirwan MJ (2003). Food Packaging Technology. Blackwell Pub. Ltd
6 Et ve et ürünlerinde kulanılan ambalaj materyalleri Coles R, McDowell D, . Kirwan MJ (2003). Food Packaging Technology. Blackwell Pub. Ltd
7 Süt ve süt ürünlerinin ambalajlanması Coles R, McDowell D, . Kirwan MJ (2003). Food Packaging Technology. Blackwell Pub. Ltd
8 Ambalaj işaretleri ve anlamları Coles R, McDowell D, . Kirwan MJ (2003). Food Packaging Technology. Blackwell Pub. Ltd
9 Ambalajdan beklentiler Coles R, McDowell D, . Kirwan MJ (2003). Food Packaging Technology. Blackwell Pub. Ltd
10 Ambalaj maliyetleri Coles R, McDowell D, . Kirwan MJ (2003). Food Packaging Technology. Blackwell Pub. Ltd
11 Gıda ambalaj atıkları Öztürk M, (2001) Plastikler ve Geri Kazanılması, Yıldız Teknik Üniversitesi , İstanbul,
12 Ambalaj materyallerinin geri dönüşümü Öztürk M, (2001) Plastikler ve Geri Kazanılması, Yıldız Teknik Üniversitesi , İstanbul,
13 Ambalaj tasarımı Coles R, McDowell D, . Kirwan MJ (2003). Food Packaging Technology. Blackwell Pub. Ltd
14 Ulusal ambalaj kanun ve yönetmelikleri Öztürk M, (2001) Plastikler ve Geri Kazanılması, Yıldız Teknik Üniversitesi , İstanbul,
15 Final
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : 1 20
Devam/Katılım : 1 20
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 14 2
Sunum ve Seminer Hazırlama : 1 3
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 2 15
Küçük Sınavlar : 0 0
Ara Sınav : - -
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Amblajlamanın önemini kavrar 4
D.Ö.Ç. 2 Gıdaların ambalajlamasının avantajlarını bilir 3
D.Ö.Ç. 3 Ambalajlama materyallerinin kullanım amacını kavrar 3
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20