SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
besin_hijyeni_ve_teknolojisi Yüksek Lisans - Doktora - Tessiz Yüksek Lisans
Dersin Adı   Besinlerin Paketlenmesi
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
1 3254001019 2 / 0 3
Dersin Düzeyi Yüksek Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Prof.Dr.Ümit GÜRBÜZ
Koordinator E-mail ugurbuz selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Prof.Dr.Ümit GÜRBÜZ
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Besin maddelerinin ambalaj materyalleri ve ambalajlama teknikleri hakkında öğrencileri bilgilendirmek
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
20 0 0 0 0 80 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Teorik anlatıma dayalı dersler, Power- point destekli, sözlü ve görsel anlatım ve öğrenci katılımlı soru-cevap şeklinde
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Giriş Üçüncü M(2011). Gıda Ambalajlama Teknolojisi. Gıda Ambalajlama Derneği Yayınları, İstanbul
2 Ambalajın fonksiyonları Coles R, McDowell D, . Kirwan MJ (2003). Food Packaging Technology. Blackwell Pub. Ltd
3 Kâğıt esaslı ambalaj materyalleri Coles R, McDowell D, . Kirwan MJ (2003). Food Packaging Technology. Blackwell Pub. Ltd
4 Madeni esaslı ambalaj materyalleri Coles R, McDowell D, . Kirwan MJ (2003). Food Packaging Technology. Blackwell Pub. Ltd
5 Cam ambalaj materyalleri Coles R, McDowell D, . Kirwan MJ (2003). Food Packaging Technology. Blackwell Pub. Ltd
6 Plastik ambalaj materyalleri Coles R, McDowell D, . Kirwan MJ (2003). Food Packaging Technology. Blackwell Pub. Ltd
7 Tahta ambalaj materyalleri Coles R, McDowell D, . Kirwan MJ (2003). Food Packaging Technology. Blackwell Pub. Ltd
8 Bitkisel gıdaların ambalajlanması Coles R, McDowell D, . Kirwan MJ (2003). Food Packaging Technology. Blackwell Pub. Ltd
9 Hayvansal gıdaların ambalajlanması Coles R, McDowell D, . Kirwan MJ (2003). Food Packaging Technology. Blackwell Pub. Ltd
10 Donmuş gıdaların ambalajlanması Coles R, McDowell D, . Kirwan MJ (2003). Food Packaging Technology. Blackwell Pub. Ltd
11 Koruyucu gazlar
12 Maliyet
13 Çevre kirliliği
14 Genel değerlendirme
15 Final
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : 1 20
Uygulamalı Sınav : 1 30
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : 3 10
Sunum ve Seminer : 2 20
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 20
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 14 2
Sunum ve Seminer Hazırlama : 1 3
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 2 15
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : - -
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Ambalaj materyallerinin kullanım amacını bilir 4
D.Ö.Ç. 2 Gıda ambalaj arasındaki ilişkiyi kavrar 3
D.Ö.Ç. 3 Muhafazada ambalajlamanın önemini kavrar 4
D.Ö.Ç. 4 Ambalajlama yöntemve tekniklerini bilir 3
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20