SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
besin_hijyeni_ve_teknolojisi Yüksek Lisans - Doktora - Tessiz Yüksek Lisans
Dersin Adı   Besin Endüstri Ekipmanları
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
1 3254001018 2 / 0 3
Dersin Düzeyi Yüksek Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Prof.Dr. Ümit GÜRBÜZ
Koordinator E-mail ugurbuz selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Prof.Dr.Ümit GÜRBÜZ
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Öğrencilere gıda endüstrisinde kullanılan ekipmanların nitelikleri, niceliklerini ve kulanım alanlarını öğretmek ekipman ürün arasındaki bağlantıyı kurmasını sağlamak
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
20 0 0 0 0 80 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Teorik Ders. Sözlü ve görsel anlatım, Power-point destekli sunu, öğrenci katılımlı soru- cevap
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Gıda endüstrisinin kapsamı Saldamlı,İ ve Saldamlı Engin (2004). Gıda Endüstrisi Ekipmanları. Savaş kitapevi nkara
2 Tartma ve ölçme aletleri Üçüncü, M (2011). Gıda Ambalajlama Teknolojisi. Ambalaj Sanayicileri Derneği İstanbul
3 Taşıma ve iletim düzenleri Üçüncü, M (2011). Gıda Ambalajlama Teknolojisi. Ambalaj Sanayicileri Derneği İstanbul
4 Yıkama ve ayıklama makineleri Üçüncü, M (2011). Gıda Ambalajlama Teknolojisi. Ambalaj Sanayicileri Derneği İstanbul
5 Ayırma makineleri Saldamlı İ ve Saldamlı E (2004). Gıda endüstrisi Makinaları.Savaş Yayınevi. Ankara
6 Karıştırma makineleri Saldamlı İ ve Saldamlı E (2004). Gıda endüstrisi Makinaları.Savaş Yayınevi. Ankara
7 Isıl işlem makine ve ekipmanları Üçüncü M.(2011). Gıda Ambalajlama Teknolojisi. Ambalaj Sanayiciler Derneği, İstanbul
8 Dilimleme makineları Saldamlı İ ve Saldamlı E (2004). Gıda endüstrisi Makinaları.Savaş Yayınevi. Ankara
9 Ambalajlama makineları Saldamlı İ ve Saldamlı E (2004). Gıda endüstrisi Makinaları.Savaş Yayınevi. Ankara
10 Temizleme sistemleri Roday S (2006). Food Hygiene and Sanitation. Publ. by the Tata Mc- Graw Hill Pub.Com.Ltd. New Delhi ISBN 0-07- 463178-0
11 Temizlik maddeleri Roday S (2006). Food Hygiene and Sanitation. Publ. by the Tata Mc- Graw Hill Pub.Com.Ltd. New Delhi ISBN 0-07- 463178-0
12 Otomatik temizleme sistemleri Roday S (2006). Food Hygiene and Sanitation. Publ. by the Tata Mc- Graw Hill Pub.Com.Ltd. New Delhi ISBN 0-07- 463178-0
13 Otomasyon Roday S (2006). Food Hygiene and Sanitation. Publ. by the Tata Mc- Graw Hill Pub.Com.Ltd. New Delhi ISBN 0-07- 463178-0
14 Fabrika kuruluş teknikleri Roday S (2006). Food Hygiene and Sanitation. Publ. by the Tata Mc- Graw Hill Pub.Com.Ltd. New Delhi ISBN 0-07- 463178-0
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : 1 10
Devam/Katılım : 1 20
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : 1 10
Ödev : 1 10
Sunum ve Seminer : 1 10
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   1 10
Final   1 30
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 14 2
Sunum ve Seminer Hazırlama : 1 3
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 2 15
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : - -
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Gıda endüstrisinde kullanılan ekipmanların tanıtımını belirleme becerisi kazandırma 4
D.Ö.Ç. 2 Ekipman dizaynı yapabilmesi becerisi kazandırma 3
D.Ö.Ç. 3 ekipman kullanım becerisi kazandırma 3
D.Ö.Ç. 4 Sorunları bilimsel yapı ve düşünce içerisinde değerlendirme yeteneği kazandırma 3
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20