SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
besin_hijyeni_ve_teknolojisi Yüksek Lisans - Doktora - Tessiz Yüksek Lisans
Dersin Adı   Süt Ürünleri Mikrobiyolojisi
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
2 3254001017 2 / 0 3
Dersin Düzeyi Yüksek Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Prof.Dr. Gürkan UÇAR
Koordinator E-mail gucar selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Süt ürünleri mikrobiyolojisi hakkında bilgi vermek
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 0 0 0 100 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
teorik
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 sütün tanımı, önemi ve mikroorganizmalar hakkında bilgi 1.Tekinşen, O.C. ve Tekinşen, K.K. Süt ve Süt Ürünleri, İkinci Baskı, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya, 2005. 2.Tekinşen, O.C. ve Nizamlıoğlu, M. Süt Kimya, Birinci Basım, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya, 2001 3.Metin, M. Süt Teknolojisi, Sütün Bileşimi ve İşlenmesi, Beşinci Baskı, Ege Üniversitesi Basımevi, İzmir, 2003.
2 Streptokokkuslar 1.Tekinşen, O.C. ve Tekinşen, K.K. Süt ve Süt Ürünleri, İkinci Baskı, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya, 2005. 2.Tekinşen, O.C. ve Nizamlıoğlu, M. Süt Kimya, Birinci Basım, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya, 2001 3.Metin, M. Süt Teknolojisi, Sütün Bileşimi ve İşlenmesi, Beşinci Baskı, Ege Üniversitesi Basımevi, İzmir, 2003.
3 Leuconostoklar 1.Tekinşen, O.C. ve Tekinşen, K.K. Süt ve Süt Ürünleri, İkinci Baskı, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya, 2005. 2.Tekinşen, O.C. ve Nizamlıoğlu, M. Süt Kimya, Birinci Basım, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya, 2001 3.Metin, M. Süt Teknolojisi, Sütün Bileşimi ve İşlenmesi, Beşinci Baskı, Ege Üniversitesi Basımevi, İzmir, 2003.
4 Mikrokoklar 1.Tekinşen, O.C. ve Tekinşen, K.K. Süt ve Süt Ürünleri, İkinci Baskı, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya, 2005. 2.Tekinşen, O.C. ve Nizamlıoğlu, M. Süt Kimya, Birinci Basım, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya, 2001 3.Metin, M. Süt Teknolojisi, Sütün Bileşimi ve İşlenmesi, Beşinci Baskı, Ege Üniversitesi Basımevi, İzmir, 2003.
5 Stafilokoklar 1.Tekinşen, O.C. ve Tekinşen, K.K. Süt ve Süt Ürünleri, İkinci Baskı, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya, 2005. 2.Tekinşen, O.C. ve Nizamlıoğlu, M. Süt Kimya, Birinci Basım, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya, 2001 3.Metin, M. Süt Teknolojisi, Sütün Bileşimi ve İşlenmesi, Beşinci Baskı, Ege Üniversitesi Basımevi, İzmir, 2003.
6 Sporlu bakteriler 1.Tekinşen, O.C. ve Tekinşen, K.K. Süt ve Süt Ürünleri, İkinci Baskı, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya, 2005. 2.Tekinşen, O.C. ve Nizamlıoğlu, M. Süt Kimya, Birinci Basım, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya, 2001 3.Metin, M. Süt Teknolojisi, Sütün Bileşimi ve İşlenmesi, Beşinci Baskı, Ege Üniversitesi Basımevi, İzmir, 2003.
7 Homofermantatif laktobasiller 1.Tekinşen, O.C. ve Tekinşen, K.K. Süt ve Süt Ürünleri, İkinci Baskı, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya, 2005. 2.Tekinşen, O.C. ve Nizamlıoğlu, M. Süt Kimya, Birinci Basım, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya, 2001 3.Metin, M. Süt Teknolojisi, Sütün Bileşimi ve İşlenmesi, Beşinci Baskı, Ege Üniversitesi Basımevi, İzmir, 2003.
8 Heterofermantatif laktobasiller 1.Tekinşen, O.C. ve Tekinşen, K.K. Süt ve Süt Ürünleri, İkinci Baskı, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya, 2005. 2.Tekinşen, O.C. ve Nizamlıoğlu, M. Süt Kimya, Birinci Basım, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya, 2001 3.Metin, M. Süt Teknolojisi, Sütün Bileşimi ve İşlenmesi, Beşinci Baskı, Ege Üniversitesi Basımevi, İzmir, 2003.
9 Enterobacteriaceae familyası 1.Tekinşen, O.C. ve Tekinşen, K.K. Süt ve Süt Ürünleri, İkinci Baskı, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya, 2005. 2.Tekinşen, O.C. ve Nizamlıoğlu, M. Süt Kimya, Birinci Basım, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya, 2001 3.Metin, M. Süt Teknolojisi, Sütün Bileşimi ve İşlenmesi, Beşinci Baskı, Ege Üniversitesi Basımevi, İzmir, 2003.
10 Mayalar 1.Tekinşen, O.C. ve Tekinşen, K.K. Süt ve Süt Ürünleri, İkinci Baskı, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya, 2005. 2.Tekinşen, O.C. ve Nizamlıoğlu, M. Süt Kimya, Birinci Basım, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya, 2001 3.Metin, M. Süt Teknolojisi, Sütün Bileşimi ve İşlenmesi, Beşinci Baskı, Ege Üniversitesi Basımevi, İzmir, 2003.
11 Küfler 1.Tekinşen, O.C. ve Tekinşen, K.K. Süt ve Süt Ürünleri, İkinci Baskı, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya, 2005. 2.Tekinşen, O.C. ve Nizamlıoğlu, M. Süt Kimya, Birinci Basım, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya, 2001 3.Metin, M. Süt Teknolojisi, Sütün Bileşimi ve İşlenmesi, Beşinci Baskı, Ege Üniversitesi Basımevi, İzmir, 2003.
12 Patojen bakteriler 1.Tekinşen, O.C. ve Tekinşen, K.K. Süt ve Süt Ürünleri, İkinci Baskı, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya, 2005. 2.Tekinşen, O.C. ve Nizamlıoğlu, M. Süt Kimya, Birinci Basım, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya, 2001 3.Metin, M. Süt Teknolojisi, Sütün Bileşimi ve İşlenmesi, Beşinci Baskı, Ege Üniversitesi Basımevi, İzmir, 2003.
13 saprofit bakteriler 1.Tekinşen, O.C. ve Tekinşen, K.K. Süt ve Süt Ürünleri, İkinci Baskı, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya, 2005. 2.Tekinşen, O.C. ve Nizamlıoğlu, M. Süt Kimya, Birinci Basım, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya, 2001 3.Metin, M. Süt Teknolojisi, Sütün Bileşimi ve İşlenmesi, Beşinci Baskı, Ege Üniversitesi Basımevi, İzmir, 2003.
14 Mikrobiyolojik analiz yöntemleri 1.Tekinşen, O.C. ve Tekinşen, K.K. Süt ve Süt Ürünleri, İkinci Baskı, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya, 2005. 2.Tekinşen, O.C. ve Nizamlıoğlu, M. Süt Kimya, Birinci Basım, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya, 2001 3.Metin, M. Süt Teknolojisi, Sütün Bileşimi ve İşlenmesi, Beşinci Baskı, Ege Üniversitesi Basımevi, İzmir, 2003.
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 100
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 1
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : - -
Sunum ve Seminer Hazırlama : 1 10
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : 20 1
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : 0 0
Ödev : 1 10
Küçük Sınavlar : 0 0
Ara Sınav : - -
Final : 1 22
DERSİN AKTS KREDİSİ 2
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 sütde bulunan mikroorganizmaların etkileri hakkında bilgi edinir. 4
D.Ö.Ç. 2 süt kaynaklı mikrobiyal hastalıkları öğrenir 4
D.Ö.Ç. 3 süt te bulunan yararlı mikroorganizmaları ve işlevlerini öğrenir 4
D.Ö.Ç. 4 saprofit bakteriler 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20