SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
besin_hijyeni_ve_teknolojisi Yüksek Lisans - Doktora - Tessiz Yüksek Lisans
Dersin Adı   Süt Kimyası
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
1 3254001016 2 / 0 3
Dersin Düzeyi Doktora
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. Suzan Yalçın
Koordinator E-mail syalcin selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Prof. Dr. Suzan Yalçın
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Süt kimyasının öğretilmesi
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 0 0 0 100 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Teorik ve pratik
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Sütün bileşimi Fox PF, McSweeney P. (1998) Dairy Chemistry and Biochemistry. Blackie Academic and Professional Press, 1st ed, London, UK.
2 Sütün salgılanması Fox PF, McSweeney P. (1998) Dairy Chemistry and Biochemistry. Blackie Academic and Professional Press, 1st ed, London, UK.
3 Karbonhidratlar Fox PF, McSweeney P. (1998) Dairy Chemistry and Biochemistry. Blackie Academic and Professional Press, 1st ed, London, UK.
4 Tuzlar Fox PF, McSweeney P. (1998) Dairy Chemistry and Biochemistry. Blackie Academic and Professional Press, 1st ed, London, UK.
5 Lipidler Fox PF, McSweeney P. (1998) Dairy Chemistry and Biochemistry. Blackie Academic and Professional Press, 1st ed, London, UK.
6 Proteinler Fox PF, McSweeney P. (1998) Dairy Chemistry and Biochemistry. Blackie Academic and Professional Press, 1st ed, London, UK.
7 Enzimler Fox PF, McSweeney P. (1998) Dairy Chemistry and Biochemistry. Blackie Academic and Professional Press, 1st ed, London, UK.
8 İnhibitör bileşikler Fox PF, McSweeney P. (1998) Dairy Chemistry and Biochemistry. Blackie Academic and Professional Press, 1st ed, London, UK.
9 Isıtma işlemlerinin etkisi Fox PF, McSweeney P. (1998) Dairy Chemistry and Biochemistry. Blackie Academic and Professional Press, 1st ed, London, UK.
10 Sütün bazı nitelikleri Fox PF, McSweeney P. (1998) Dairy Chemistry and Biochemistry. Blackie Academic and Professional Press, 1st ed, London, UK.
11 Kazein miselleri Fox PF, McSweeney P. (1998) Dairy Chemistry and Biochemistry. Blackie Academic and Professional Press, 1st ed, London, UK.
12 Yağ globülleri Fox PF, McSweeney P. (1998) Dairy Chemistry and Biochemistry. Blackie Academic and Professional Press, 1st ed, London, UK.
13 Besleyicilik değeri Fox PF, McSweeney P. (1998) Dairy Chemistry and Biochemistry. Blackie Academic and Professional Press, 1st ed, London, UK.
14 Analizler Fox PF, McSweeney P. (1998) Dairy Chemistry and Biochemistry. Blackie Academic and Professional Press, 1st ed, London, UK.
15 Final
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 100
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 10 2
Sunum ve Seminer Hazırlama : 2 6
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 2 10
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : - -
Final : 1 10
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Sütün bileşimini öğrenir 4
D.Ö.Ç. 2 Sütte bulunan besin öğelerini sınıflandırır 4
D.Ö.Ç. 3 Sütün besleyici değeri ve beslenmedeki önemini kavrar 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20