SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
besin_hijyeni_ve_teknolojisi Yüksek Lisans - Doktora - Tessiz Yüksek Lisans
Dersin Adı   Besinlerin Kalite Kontolü 2
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
2 3254001015 2 / 0 3
Dersin Düzeyi Yüksek Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Doç. Dr. K. Kaan Tekinşen
Koordinator E-mail kktekinsen selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Doç. Dr. K. Kaan Tekinşen
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Besinlerdeki kalite tanımı, kalite kriterleri, kalite sistemlerini öğrencilere aktarmak.
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 0 0 0 100 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Teorik
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Kalitenin tanımı Gıdaların kalite kontrolü ve analizleriyle ilgili kitaplar
2 Kalitenin oluşumu Gıdaların kalite kontrolü ve analizleriyle ilgili kitaplar
3 Kalitenin kontrol edilme nedenleri Gıdaların kalite kontrolü ve analizleriyle ilgili kitaplar
4 Kalite kontrolünün önemi, sınıflandırılması Gıdaların kalite kontrolü ve analizleriyle ilgili kitaplar
5 Kalite kontrolünde standardizasyon ve verimlilik Gıdaların kalite kontrolü ve analizleriyle ilgili kitaplar
6 Kalite kontrol yöntem ve konuları Gıdaların kalite kontrolü ve analizleriyle ilgili kitaplar
7 Toplam Kalite Yönetimi Gıdaların kalite kontrolü ve analizleriyle ilgili kitaplar
8 Kalite güvenliği Gıdaların kalite kontrolü ve analizleriyle ilgili kitaplar
9 Kalite güvence sistemleri Gıdaların kalite kontrolü ve analizleriyle ilgili kitaplar
10 ISO standartları Gıdaların kalite kontrolü ve analizleriyle ilgili kitaplar
11 Tehlike Analizleri ve Kritik Kontrol Noktaları Gıdaların kalite kontrolü ve analizleriyle ilgili kitaplar
12 Süt ürünlerinde kalite kontrolü Gıdaların kalite kontrolü ve analizleriyle ilgili kitaplar
13 Et ürünlerinde kalite kontrolü Gıdaların kalite kontrolü ve analizleriyle ilgili kitaplar
14 Sularda kalite kontrol Gıdaların kalite kontrolü ve analizleriyle ilgili kitaplar
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 100
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 8 8
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 3 3
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 4 4
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : - -
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Gıdaların çeşitli özelliklerinin incelenmesine yönelik kalite kontrol yöntem ve konuları hakkında bilgiler verilmektedir. 4
D.Ö.Ç. 2 Toplam Kalite Yönetimi konusu ile kalite güvenliği, kalite güvence sistemleri, ISO standartları, risk analizleri işlenecektir. 4
D.Ö.Ç. 3 Tehlike Analizleri ve Kritik Kontrol Noktaları (HACCP) ve uygulamaları incelenmektedir 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20