SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
besin_hijyeni_ve_teknolojisi Yüksek Lisans - Doktora - Tessiz Yüksek Lisans
Dersin Adı   Et Kimyası
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
1 3254001013 2 / 0 3
Dersin Düzeyi Yüksek Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Prof.Dr. Ümit GÜRBÜZ
Koordinator E-mail ugurbuz selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Prof.Dr. Ümit GÜRBÜZ
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Etin kalite niteliklerinin bütün yönleri ile öğretilmesi
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
20 0 0 0 0 80 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Teorik Ders. Sözel ve görsel anlatım
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Giriş Gürbüz Ü. (2009). " Mezbaha Bilgisi ve Pratik Et Muayenesi". S.Ü. Basımevi, Konya.
2 Etin genel kimyasal bileşimi Pearson, A.M. and Young R.B. (1989) .Muscle and Meat Biochemistry. Academic Pres, İnc, New York.
3 Etin detaylı kimyasal bileşimi (Su) Pearson, A.M. and Young R.B. (1989) .Muscle and Meat Biochemistry. Academic Pres, İnc, New York.
4 Etin detaylı kimyasal bileşimi (Yağ) Pearson, A.M. and Young R.B. (1989) .Muscle and Meat Biochemistry. Academic Pres, İnc, New York.
5 Etin detaylı kimyasal bileşimi (Karbonhidrat) Pearson, A.M. and Young R.B. (1989) .Muscle and Meat Biochemistry. Academic Pres, İnc, New York.
6 Etin detaylı kimyasal bileşimi (Mineral ve vitaminler) Pearson, A.M. and Young R.B. (1989) .Muscle and Meat Biochemistry. Academic Pres, İnc, New York.
7 Etin detaylı kimyasal bileşimi (Proteinler,Myozin) Pearson, A.M. and Young R.B. (1989) .Muscle and Meat Biochemistry. Academic Pres, İnc, New York.
8 Etin detaylı kimyasal bileşimi (Proteinler, Aktin) Pearson, A.M. and Young R.B. (1989) .Muscle and Meat Biochemistry. Academic Pres, İnc, New York.
9 Etin detaylı kimyasal bileşimi (Tropomiyozin, Troponin) Lawrie RA (1998). Lawries Meat Science, Sixth Edition Woodhead Pub. Ltd. England
10 Sarkoplazmik proteinler Lawrie RA (1998). Lawries Meat Science, Sixth Edition Woodhead Pub. Ltd. England
11 Bağ doku proteinleri (Kollogen) Lawrie RA (1998). Lawries Meat Science, Sixth Edition Woodhead Pub. Ltd. England
12 Bağ doku proteinleri (Elastin) Lawrie RA (1998). Lawries Meat Science, Sixth Edition Woodhead Pub. Ltd. England
13 Etin fizikokimyasal nitelikleri (pH ve Su aktivitesi) Lawrie RA (1998). Lawries Meat Science, Sixth Edition Woodhead Pub. Ltd. England
14 Etin organoleptik nitelikleri Lawrie RA (1998). Lawries Meat Science, Sixth Edition Woodhead Pub. Ltd. England
15 Final
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : 1 20
Devam/Katılım : 1 20
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 14 2
Sunum ve Seminer Hazırlama : 1 3
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 2 15
Küçük Sınavlar : 0 0
Ara Sınav : - -
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Etin elde ediliş şekillerini bilir 3
D.Ö.Ç. 2 Etin elde edildiği kaynakları öğrenir 4
D.Ö.Ç. 3 etin beslenmedeki önemini kavrar 4
D.Ö.Ç. 4 Etin kalite niteliklerini kavrar 3
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20