SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
besin_hijyeni_ve_teknolojisi Yüksek Lisans - Doktora - Tessiz Yüksek Lisans
Dersin Adı   Besinlerin Muhafazası
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
1 3254001011 2 / 0 3
Dersin Düzeyi Yüksek Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. Suzan Yalçın
Koordinator E-mail syalcin selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Prof. Dr. Suzan Yalçın
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Öğrencileri gıda muhafaza teknikleri konusunda bilgilendirmek
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 0 0 0 100 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Teorik
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Besinlerde bozulma Rahman, M. S. (Ed.). (2007). Handbook of food preservation. CRC press. Zeuthen, P., & Bøgh-Sørensen, L. (Eds.). (2003). Food preservation techniques. Elsevier.
2 Bozulmada yardımcı faktörler Rahman, M. S. (Ed.). (2007). Handbook of food preservation. CRC press. Zeuthen, P., & Bøgh-Sørensen, L. (Eds.). (2003). Food preservation techniques. Elsevier.
3 Bozulmaya sebep olan faktörler Rahman, M. S. (Ed.). (2007). Handbook of food preservation. CRC press. Zeuthen, P., & Bøgh-Sørensen, L. (Eds.). (2003). Food preservation techniques. Elsevier.
4 Yağların parçalanması Rahman, M. S. (Ed.). (2007). Handbook of food preservation. CRC press. Zeuthen, P., & Bøgh-Sørensen, L. (Eds.). (2003). Food preservation techniques. Elsevier.
5 Karbonhidratların parçalanması Rahman, M. S. (Ed.). (2007). Handbook of food preservation. CRC press. Zeuthen, P., & Bøgh-Sørensen, L. (Eds.). (2003). Food preservation techniques. Elsevier.
6 Proteinlerin parçalanması Rahman, M. S. (Ed.). (2007). Handbook of food preservation. CRC press. Zeuthen, P., & Bøgh-Sørensen, L. (Eds.). (2003). Food preservation techniques. Elsevier.
7 Enzimlerin sebep olduğu bozulmalar Rahman, M. S. (Ed.). (2007). Handbook of food preservation. CRC press. Zeuthen, P., & Bøgh-Sørensen, L. (Eds.). (2003). Food preservation techniques. Elsevier.
8 Oksidasyonun sebep olduğu bozulmalar Rahman, M. S. (Ed.). (2007). Handbook of food preservation. CRC press. Zeuthen, P., & Bøgh-Sørensen, L. (Eds.). (2003). Food preservation techniques. Elsevier.
9 Parazitlerin sebep olduğu bozulmalar Rahman, M. S. (Ed.). (2007). Handbook of food preservation. CRC press. Zeuthen, P., & Bøgh-Sørensen, L. (Eds.). (2003). Food preservation techniques. Elsevier.
10 Muhafaza yöntemleri 1 Rahman, M. S. (Ed.). (2007). Handbook of food preservation. CRC press. Zeuthen, P., & Bøgh-Sørensen, L. (Eds.). (2003). Food preservation techniques. Elsevier.
11 Muhafaza yöntemleri 2 Rahman, M. S. (Ed.). (2007). Handbook of food preservation. CRC press. Zeuthen, P., & Bøgh-Sørensen, L. (Eds.). (2003). Food preservation techniques. Elsevier.
12 Muhafaza yöntemleri 3 Rahman, M. S. (Ed.). (2007). Handbook of food preservation. CRC press. Zeuthen, P., & Bøgh-Sørensen, L. (Eds.). (2003). Food preservation techniques. Elsevier.
13 Bakteriyel besin zehirlenmeleri Rahman, M. S. (Ed.). (2007). Handbook of food preservation. CRC press. Zeuthen, P., & Bøgh-Sørensen, L. (Eds.). (2003). Food preservation techniques. Elsevier.
14 Aflatoksikosiz Rahman, M. S. (Ed.). (2007). Handbook of food preservation. CRC press. Zeuthen, P., & Bøgh-Sørensen, L. (Eds.). (2003). Food preservation techniques. Elsevier.
15 Final
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 100
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 10 2
Sunum ve Seminer Hazırlama : 2 6
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 2 10
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : - -
Final : 1 10
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Besinlerde bozulmaları anlatır. 4
D.Ö.Ç. 2 Bozulmaya neden olan faktörleri açıklar. 4
D.Ö.Ç. 3 Gıdaların muhafaza yöntemleri hakkında bilgi verir. 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20