SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
besin_hijyeni_ve_teknolojisi Yüksek Lisans - Doktora - Tessiz Yüksek Lisans
Dersin Adı   Besin Katkı Maddeleri
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
2 3254001009 2 / 0 3
Dersin Düzeyi Yüksek Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Doç. Dr. K. Kaan Tekinşen
Koordinator E-mail kktekinsen selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Doç. Dr. K. Kaan Tekinşen
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Gıdalarda kullanımına izin verilen katkı maddeleri hakkında öğrencileri bilgilendirmek
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 0 0 0 100 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Teorik
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Katkı maddelerinin tanımı ve kullanım amaçları Gıda katkı maddeleri ile ilgili her türlü kitap ve bilimsel yayınlar
2 Katkı maddeleri ile ilgili yasal düzenlemeler Gıda katkı maddeleri ile ilgili her türlü kitap ve bilimsel yayınlar
3 Katkı maddelerinin sınıflandırılması Gıda katkı maddeleri ile ilgili her türlü kitap ve bilimsel yayınlar
4 Antioksidanlar: sınıflandırılması, kimyasal yapısı, özellikleri, fonksiyonları Gıda katkı maddeleri ile ilgili her türlü kitap ve bilimsel yayınlar
5 Asitliği düzenleyiciler: sınıflandırılması, kimyasal yapısı, özellikleri, fonksiyonları Gıda katkı maddeleri ile ilgili her türlü kitap ve bilimsel yayınlar
6 Emülgatörler: sınıflandırılması, kimyasal yapısı, özellikleri, fonksiyonları Gıda katkı maddeleri ile ilgili her türlü kitap ve bilimsel yayınlar
7 Stabilizatörler: sınıflandırılması, kimyasal yapısı, özellikleri, fonksiyonları Gıda katkı maddeleri ile ilgili her türlü kitap ve bilimsel yayınlar
8 Gamlar: sınıflandırılması, kimyasal yapısı, özellikleri, fonksiyonları Gıda katkı maddeleri ile ilgili her türlü kitap ve bilimsel yayınlar
9 Koruyucular: sınıflandırılması, kimyasal yapısı, özellikleri, fonksiyonları Gıda katkı maddeleri ile ilgili her türlü kitap ve bilimsel yayınlar
10 Lezzet maddeleri: sınıflandırılması, kimyasal yapısı, özellikleri, fonksiyonları Gıda katkı maddeleri ile ilgili her türlü kitap ve bilimsel yayınlar
11 Renklendiriciler: sınıflandırılması, kimyasal yapısı, özellikleri, fonksiyonları Gıda katkı maddeleri ile ilgili her türlü kitap ve bilimsel yayınlar
12 Tatlandırıcılar: sınıflandırılması, kimyasal yapısı, özellikleri, fonksiyonları Gıda katkı maddeleri ile ilgili her türlü kitap ve bilimsel yayınlar
13 Topaklanma önleyiciler: sınıflandırılması, kimyasal yapısı, özellikleri, fonksiyonları Gıda katkı maddeleri ile ilgili her türlü kitap ve bilimsel yayınlar
14 Diğerleri Gıda katkı maddeleri ile ilgili her türlü kitap ve bilimsel yayınlar
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   100 100
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 8 8
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 3 3
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 4 4
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : - -
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Gıda katkı maddelerinin tanımı, kullanım amaçları, 4
D.Ö.Ç. 2 yasal düzenlemeler, sınıflandırılması, 4
D.Ö.Ç. 3 kimyasal yapıları, özellikleri 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20