SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
besin_hijyeni_ve_teknolojisi Yüksek Lisans - Doktora - Tessiz Yüksek Lisans
Dersin Adı   Besinlerin Kalite Kontolü 1
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
1 3254001005 2 / 0 3
Dersin Düzeyi Yüksek Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. Suzan YALÇIN
Koordinator E-mail syalcin selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Prof. Dr. Suzan YALÇIN
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite nitelikleri ve bunlara ilişkin kontroller ve uygulaması hakkında öğrencileri bilgilendirmek
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 0 0 0 100 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Teorik
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Giriş Alli, I. (2003). Food quality assurance: principles and practices. CRC Press
2 Kalite kontrolü ilkeleri Alli, I. (2003). Food quality assurance: principles and practices. CRC Press
3 Kalite kontrolün uygulanması ve organizasyonu Alli, I. (2003). Food quality assurance: principles and practices. CRC Press
4 Kalite kontrolü teknikleri Alli, I. (2003). Food quality assurance: principles and practices. CRC Press
5 Kimyasal kalite Alli, I. (2003). Food quality assurance: principles and practices. CRC Press
6 Kimyasal kalite kontrolü Alli, I. (2003). Food quality assurance: principles and practices. CRC Press
7 Fiziksel kalite Alli, I. (2003). Food quality assurance: principles and practices. CRC Press
8 Fiziksel kalite kontrolü Alli, I. (2003). Food quality assurance: principles and practices. CRC Press
9 Duyusal kalite Alli, I. (2003). Food quality assurance: principles and practices. CRC Press
10 Duyusal kalite kontrolü Alli, I. (2003). Food quality assurance: principles and practices. CRC Press
11 Mikrobiyolojik kalite Alli, I. (2003). Food quality assurance: principles and practices. CRC Press
12 Mikrobiyolojik kalite kontrolü Alli, I. (2003). Food quality assurance: principles and practices. CRC Press
13 Standartlar Alli, I. (2003). Food quality assurance: principles and practices. CRC Press
14 Standart tipleri Alli, I. (2003). Food quality assurance: principles and practices. CRC Press
15 FİNAL
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 100
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 10 2
Sunum ve Seminer Hazırlama : 2 6
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 2 10
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : - -
Final : 1 10
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Temel kalite kavramlarını tanımlar 4
D.Ö.Ç. 2 Kalite kontrolün uygulanması ve organizasyonunu açıklar 4
D.Ö.Ç. 3 Kalite kontrolü tekniklerini yorumlar 3
D.Ö.Ç. 4 Standartları ve standart tiplerini kavrar 3
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20