SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
besin_hijyeni_ve_teknolojisi Yüksek Lisans - Doktora - Tessiz Yüksek Lisans
Dersin Adı   Et Ürünleri Teknolojisi 2
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
2 3254000011 0 / 2 3
Dersin Düzeyi Yüksek Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet GÜNER
Koordinator E-mail aguner selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Prof. Dr. Ahmet GÜNER
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Et ürünlerinde kullanılan hammaddenin özelikleri ile ürün kalitesi arasındaki ilişkilerin incelenmesi amaçlanmaktadır. Et endüstrisinde kullanılan temel işleme teknikleri, ürün formülasyonları ve ürün kalitesini etkileyen önemli noktaların incelenmesi dersin temel amacıdır.
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 0 0 0 80 20
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Pratik (Uygulama)
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Etin parçalanması Yıldırım.Y.(1992).Et Endüstrisi. Yıldırım Basım Evi. Ankara Pikul J, Dennis F Lesczynski and Kummorow A (1989) Evaluation of mthree modified TBA methods for measuring lipid oxidation in chicken meat, J Agric Food Chem, 37, 1309 - 1313. Öztan A (1995) Et Bilimi ve Teknolojisi, Hacettepe Üniv Mühendislik Fak Yayınları, Yayın No: 19, Ankara.
2 Etin muhafazası Yıldırım.Y.(1992).Et Endüstrisi. Yıldırım Basım Evi. Ankara Pikul J, Dennis F Lesczynski and Kummorow A (1989) Evaluation of mthree modified TBA methods for measuring lipid oxidation in chicken meat, J Agric Food Chem, 37, 1309 - 1313. Öztan A (1995) Et Bilimi ve Teknolojisi, Hacettepe Üniv Mühendislik Fak Yayınları, Yayın No: 19, Ankara.
3 Karkasların dondurulmaları, depolanmaları ve çözünmeleri Yıldırım.Y.(1992).Et Endüstrisi. Yıldırım Basım Evi. Ankara Pikul J, Dennis F Lesczynski and Kummorow A (1989) Evaluation of mthree modified TBA methods for measuring lipid oxidation in chicken meat, J Agric Food Chem, 37, 1309 - 1313. Öztan A (1995) Et Bilimi ve Teknolojisi, Hacettepe Üniv Mühendislik Fak Yayınları, Yayın No: 19, Ankara.
4 Kavurma üretimi Yıldırım.Y.(1992).Et Endüstrisi. Yıldırım Basım Evi. Ankara Pikul J, Dennis F Lesczynski and Kummorow A (1989) Evaluation of mthree modified TBA methods for measuring lipid oxidation in chicken meat, J Agric Food Chem, 37, 1309 - 1313. Öztan A (1995) Et Bilimi ve Teknolojisi, Hacettepe Üniv Mühendislik Fak Yayınları, Yayın No: 19, Ankara.
5 Kavurma üretimi Yıldırım.Y.(1992).Et Endüstrisi. Yıldırım Basım Evi. Ankara Pikul J, Dennis F Lesczynski and Kummorow A (1989) Evaluation of mthree modified TBA methods for measuring lipid oxidation in chicken meat, J Agric Food Chem, 37, 1309 - 1313. Öztan A (1995) Et Bilimi ve Teknolojisi, Hacettepe Üniv Mühendislik Fak Yayınları, Yayın No: 19, Ankara.
6 İnegöl Köfte üretimi Yıldırım.Y.(1992).Et Endüstrisi. Yıldırım Basım Evi. Ankara Pikul J, Dennis F Lesczynski and Kummorow A (1989) Evaluation of mthree modified TBA methods for measuring lipid oxidation in chicken meat, J Agric Food Chem, 37, 1309 - 1313. Öztan A (1995) Et Bilimi ve Teknolojisi, Hacettepe Üniv Mühendislik Fak Yayınları, Yayın No: 19, Ankara.
7 İnegöl Köfte Üretimi Yıldırım.Y.(1992).Et Endüstrisi. Yıldırım Basım Evi. Ankara Pikul J, Dennis F Lesczynski and Kummorow A (1989) Evaluation of mthree modified TBA methods for measuring lipid oxidation in chicken meat, J Agric Food Chem, 37, 1309 - 1313. Öztan A (1995) Et Bilimi ve Teknolojisi, Hacettepe Üniv Mühendislik Fak Yayınları, Yayın No: 19, Ankara.
8 Hamburger Köfte Üretimi Yıldırım.Y.(1992).Et Endüstrisi. Yıldırım Basım Evi. Ankara Pikul J, Dennis F Lesczynski and Kummorow A (1989) Evaluation of mthree modified TBA methods for measuring lipid oxidation in chicken meat, J Agric Food Chem, 37, 1309 - 1313. Öztan A (1995) Et Bilimi ve Teknolojisi, Hacettepe Üniv Mühendislik Fak Yayınları, Yayın No: 19, Ankara.
9 Hamburger Üretimi Yıldırım.Y.(1992).Et Endüstrisi. Yıldırım Basım Evi. Ankara Pikul J, Dennis F Lesczynski and Kummorow A (1989) Evaluation of mthree modified TBA methods for measuring lipid oxidation in chicken meat, J Agric Food Chem, 37, 1309 - 1313. Öztan A (1995) Et Bilimi ve Teknolojisi, Hacettepe Üniv Mühendislik Fak Yayınları, Yayın No: 19, Ankara.
10 Jele İşkembe Üretimi Yıldırım.Y.(1992).Et Endüstrisi. Yıldırım Basım Evi. Ankara Pikul J, Dennis F Lesczynski and Kummorow A (1989) Evaluation of mthree modified TBA methods for measuring lipid oxidation in chicken meat, J Agric Food Chem, 37, 1309 - 1313. Öztan A (1995) Et Bilimi ve Teknolojisi, Hacettepe Üniv Mühendislik Fak Yayınları, Yayın No: 19, Ankara.
11 Et Konservesi Üretimi Yıldırım.Y.(1992).Et Endüstrisi. Yıldırım Basım Evi. Ankara Pikul J, Dennis F Lesczynski and Kummorow A (1989) Evaluation of mthree modified TBA methods for measuring lipid oxidation in chicken meat, J Agric Food Chem, 37, 1309 - 1313. Öztan A (1995) Et Bilimi ve Teknolojisi, Hacettepe Üniv Mühendislik Fak Yayınları, Yayın No: 19, Ankara.
12 Et Konservesi Üretimi Yıldırım.Y.(1992).Et Endüstrisi. Yıldırım Basım Evi. Ankara Pikul J, Dennis F Lesczynski and Kummorow A (1989) Evaluation of mthree modified TBA methods for measuring lipid oxidation in chicken meat, J Agric Food Chem, 37, 1309 - 1313. Öztan A (1995) Et Bilimi ve Teknolojisi, Hacettepe Üniv Mühendislik Fak Yayınları, Yayın No: 19, Ankara.
13 Üretim Sonrası temizlik ve Dezenfeksiyon Yıldırım.Y.(1992).Et Endüstrisi. Yıldırım Basım Evi. Ankara Pikul J, Dennis F Lesczynski and Kummorow A (1989) Evaluation of mthree modified TBA methods for measuring lipid oxidation in chicken meat, J Agric Food Chem, 37, 1309 - 1313. Öztan A (1995) Et Bilimi ve Teknolojisi, Hacettepe Üniv Mühendislik Fak Yayınları, Yayın No: 19, Ankara.
14 Muhafaza Yıldırım.Y.(1992).Et Endüstrisi. Yıldırım Basım Evi. Ankara Pikul J, Dennis F Lesczynski and Kummorow A (1989) Evaluation of mthree modified TBA methods for measuring lipid oxidation in chicken meat, J Agric Food Chem, 37, 1309 - 1313. Öztan A (1995) Et Bilimi ve Teknolojisi, Hacettepe Üniv Mühendislik Fak Yayınları, Yayın No: 19, Ankara.
15 Final
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : 1 30
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : 1 10
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 4 3
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 1 20
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : - -
Final : 6 5
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 1- Et ve et ürünü üretim prensipleri hakkında bilgi sahibi olmaları 4
D.Ö.Ç. 2 2- Etin et ürünlerini hatırlar ve uygular 4
D.Ö.Ç. 3 3- Et Ürünü üretimden kaynaklanabilecek risk noktaları ile ürün kalitesi ve sağlığı arasındaki ilişkisini yorumlar 4
D.Ö.Ç. 4 4- Et Ürünleri üretiminin sektörel uygulamasını bilir ve uygular 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20