SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
besin_hijyeni_ve_teknolojisi Yüksek Lisans - Doktora - Tessiz Yüksek Lisans
Dersin Adı   Et Muayenesi
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
2 3254000009 0 / 2 3
Dersin Düzeyi Yüksek Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Prof.Dr. Ümit GÜRBÜZ
Koordinator E-mail ugurbuz selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Prof.Dr. Ümit GÜRBÜZ
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Et muayenesinin etkin bir şekilde yapılmasının sağlanması
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 0 0 0 100 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Sözel, görsel ve uygulamalı ve yerinde eğitim
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Et muayenesinin temel amaç ve ilkeleri Gürbüz Ü (2009. "Mezbaha Bilgisi ve Pratik Et muayenesi". S.Ü. Basımevi Konya
2 Temel mezbaha bilgisi Gürbüz Ü (2009. "Mezbaha Bilgisi ve Pratik Et muayenesi". S.Ü. Basımevi Konya
3 Mezbaha makina ve ekipmanları Gürbüz Ü (2009. "Mezbaha Bilgisi ve Pratik Et muayenesi". S.Ü. Basımevi Konya
4 Kasaplık hayvanlarda yaş tayin yöntemleri Gürbüz Ü (2009. "Mezbaha Bilgisi ve Pratik Et muayenesi". S.Ü. Basımevi Konya
5 Kasaplık hayvanların sınıflandırılması William G. Wilson (2005)Wilsons Practical Meat Inspection. Seventh edition published 2005 by Blackwell Publishing Ltd
6 Karkasların derecelendirilmesi William G. Wilson (2005)Wilsons Practical Meat Inspection. Seventh edition published 2005 by Blackwell Publishing Ltd
7 Antemortem muayenenin yapılış şekli William G. Wilson (2005)Wilsons Practical Meat Inspection. Seventh edition published 2005 by Blackwell Publishing Ltd
8 Postmortem muayenenin amacı ve önemi William G. Wilson (2005)Wilsons Practical Meat Inspection. Seventh edition published 2005 by Blackwell Publishing Ltd
9 Sistematik et muayenesinin yapılışı William G. Wilson (2005)Wilsons Practical Meat Inspection. Seventh edition published 2005 by Blackwell Publishing Ltd
10 Karkasların ayırımı William G. Wilson (2005)Wilsons Practical Meat Inspection. Seventh edition published 2005 by Blackwell Publishing Ltd
11 İç organların ayırımı William G. Wilson (2005)Wilsons Practical Meat Inspection. Seventh edition published 2005 by Blackwell Publishing Ltd
12 Et muayenesi açısından önemli lenf yumruları Gracey, J.F. (1986). "Meat Hygiena". English Language Book Society and Bailiere Tindal, London
13 Damgalama ve işaretleme Gracey, J.F. (1986). "Meat Hygiena". English Language Book Society and Bailiere Tindal, London
14 Genel değerlendirme Gürbüz Ü (2009. "Mezbaha Bilgisi ve Pratik Et muayenesi". S.Ü. Basımevi Konya
15 Final
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : 1 20
Devam/Katılım : 1 20
Uygulamalı Sınav : 1 40
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 20
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 14 2
Sunum ve Seminer Hazırlama : 1 3
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : 0 0
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 2 15
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : - -
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Et muayenesi kavramını bilir 3
D.Ö.Ç. 2 Antemortem muayeneyi etkin ve doğru biçimde yapar 4
D.Ö.Ç. 3 Postmortem muayeneyi etkin ve doğru bir biçimde yapar 4
D.Ö.Ç. 4 Kırmızı ve beyaz organ muayenelerini gerçekleştirir 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20