SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
besin_hijyeni_ve_teknolojisi Yüksek Lisans - Doktora - Tessiz Yüksek Lisans
Dersin Adı   Besinlerin Kalite Kontolü 2
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
2 3254000008 0 / 2 3
Dersin Düzeyi Yüksek Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Prof.Dr. Yusuf DOĞRUER
Koordinator E-mail ydogruer selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Prof.Dr. Yusuf DOĞRUER
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Besinlerdeki kalite tanımı, kalite kriterleri, kalite sistemlerini öğrencilere aktarmak.
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 0 0 0 100 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Teorik ve Pratik
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Kalitenin tanımı Gould,W.1993. Total Quality Assurance For the Food Industries. CTI Publ., USA
2 Kalitenin oluşumu Gould,W.1993. Total Quality Assurance For the Food Industries. CTI Publ., USA
3 Kalitenin kontrol edilme nedenleri Gould,W.1993. Total Quality Assurance For the Food Industries. CTI Publ., USA
4 Kalite kontrolünün önemi, sınıflandırılması Gould,W.1993. Total Quality Assurance For the Food Industries. CTI Publ., USA
5 Kalite kontrolünde standardizasyon ve verimlilik Gould,W.1993. Total Quality Assurance For the Food Industries. CTI Publ., USA
6 Kalite kontrol yöntem ve konuları Gould,W.1993. Total Quality Assurance For the Food Industries. CTI Publ., USA
7 Tehlike Analizleri ve Kritik Kontrol Noktaları Gould,W.1993. Total Quality Assurance For the Food Industries. CTI Publ., USA
8 Toplam Kalite Yönetimi Gould,W.1993. Total Quality Assurance For the Food Industries. CTI Publ., USA
9 Kalite güvenliği Gould,W.1993. Total Quality Assurance For the Food Industries. CTI Publ., USA
10 Kalite güvence sistemleri Gould,W.1993. Total Quality Assurance For the Food Industries. CTI Publ., USA
11 ISO standartları Gould,W.1993. Total Quality Assurance For the Food Industries. CTI Publ., USA
12 Süt ürünlerinde kalite kontrolü Gould,W.1993. Total Quality Assurance For the Food Industries. CTI Publ., USA
13 Et ürünlerinde kalite kontrolü Gould,W.1993. Total Quality Assurance For the Food Industries. CTI Publ., USA
14 Sularda kalite kontrol Gould,W.1993. Total Quality Assurance For the Food Industries. CTI Publ., USA
15 FİNAL
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : 1 40
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : 1 10
Sunum ve Seminer : 1 10
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 40
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 10 2
Sunum ve Seminer Hazırlama : 2 6
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 2 10
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : - -
Final : 1 10
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Kalitenin tanımı ve oluşumunu açıklar 4
D.Ö.Ç. 2 Kalite kontrolünün önemini ve sınıflandırılmasını yorumlar 3
D.Ö.Ç. 3 Toplam kalite yönetiminin ilkelerini tanımlar 4
D.Ö.Ç. 4 Kalite güvenliği ve kalite güvence sistemlerini değerlendirir 4
D.Ö.Ç. 5 Hayvansal gıdalarda ve sularda kalite kontrol esaslarını belirler 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20