SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
besin_hijyeni_ve_teknolojisi Yüksek Lisans - Doktora - Tessiz Yüksek Lisans
Dersin Adı   Süt Ürünleri Teknolojisi 2
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
2 3254000007 0 / 2 3
Dersin Düzeyi Yüksek Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Prof.Dr. Gürkan UÇAR
Koordinator E-mail gucar selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Peynir teknolojisi, bazı peynirlerin yapım teknikleri, Süt tozu teknolojisi, dondurma teknolojisi ve içilebilir fermente süt ürünleri hakkında bilgi vermek uygulamalar ile öğrencinin deneyimini arttırmak
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 0 0 0 100 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
pratik
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Peynir yapım metodu 1.Metin M, Öztürk GF. Süt ve Mamülleri Analiz Yöntemleri, 2002 Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Yayınları İzmir. 2.Metin M. Süt Teknolojisi, 2001, E.Ü. Mühendislik Fakültesi Yaynları, İzmir 3.Tekinşen C. Telinşen K.K. Süt ve Süt Ürünleri, 2005, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya 4.İnal T. Süt ve Süt Ürünleri Hijyen ve Teknolojisi. 1990, Final Ofset İstanbul
2 Kusurlar 1.Metin M, Öztürk GF. Süt ve Mamülleri Analiz Yöntemleri, 2002 Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Yayınları İzmir. 2.Metin M. Süt Teknolojisi, 2001, E.Ü. Mühendislik Fakültesi Yaynları, İzmir 3.Tekinşen C. Telinşen K.K. Süt ve Süt Ürünleri, 2005, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya 4.İnal T. Süt ve Süt Ürünleri Hijyen ve Teknolojisi. 1990, Final Ofset İstanbul
3 Kalite kontrolü 1.Metin M, Öztürk GF. Süt ve Mamülleri Analiz Yöntemleri, 2002 Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Yayınları İzmir. 2.Metin M. Süt Teknolojisi, 2001, E.Ü. Mühendislik Fakültesi Yaynları, İzmir 3.Tekinşen C. Telinşen K.K. Süt ve Süt Ürünleri, 2005, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya 4.İnal T. Süt ve Süt Ürünleri Hijyen ve Teknolojisi. 1990, Final Ofset İstanbul
4 Yerli peynirlerin yapım teknikleri 1.Metin M, Öztürk GF. Süt ve Mamülleri Analiz Yöntemleri, 2002 Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Yayınları İzmir. 2.Metin M. Süt Teknolojisi, 2001, E.Ü. Mühendislik Fakültesi Yaynları, İzmir 3.Tekinşen C. Telinşen K.K. Süt ve Süt Ürünleri, 2005, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya 4.İnal T. Süt ve Süt Ürünleri Hijyen ve Teknolojisi. 1990, Final Ofset İstanbul
5 Süt tozu yapım metotları 1.Metin M, Öztürk GF. Süt ve Mamülleri Analiz Yöntemleri, 2002 Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Yayınları İzmir. 2.Metin M. Süt Teknolojisi, 2001, E.Ü. Mühendislik Fakültesi Yaynları, İzmir 3.Tekinşen C. Telinşen K.K. Süt ve Süt Ürünleri, 2005, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya 4.İnal T. Süt ve Süt Ürünleri Hijyen ve Teknolojisi. 1990, Final Ofset İstanbul
6 Kusurlar ve kalite kontrolü 1.Metin M, Öztürk GF. Süt ve Mamülleri Analiz Yöntemleri, 2002 Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Yayınları İzmir. 2.Metin M. Süt Teknolojisi, 2001, E.Ü. Mühendislik Fakültesi Yaynları, İzmir 3.Tekinşen C. Telinşen K.K. Süt ve Süt Ürünleri, 2005, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya 4.İnal T. Süt ve Süt Ürünleri Hijyen ve Teknolojisi. 1990, Final Ofset İstanbul
7 Dondurmada kullanılan maddeler ve nitelikleri 1.Metin M, Öztürk GF. Süt ve Mamülleri Analiz Yöntemleri, 2002 Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Yayınları İzmir. 2.Metin M. Süt Teknolojisi, 2001, E.Ü. Mühendislik Fakültesi Yaynları, İzmir 3.Tekinşen C. Telinşen K.K. Süt ve Süt Ürünleri, 2005, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya 4.İnal T. Süt ve Süt Ürünleri Hijyen ve Teknolojisi. 1990, Final Ofset İstanbul
8 Karışımın hazırlanması ve işlenmesi 1.Metin M, Öztürk GF. Süt ve Mamülleri Analiz Yöntemleri, 2002 Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Yayınları İzmir. 2.Metin M. Süt Teknolojisi, 2001, E.Ü. Mühendislik Fakültesi Yaynları, İzmir 3.Tekinşen C. Telinşen K.K. Süt ve Süt Ürünleri, 2005, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya 4.İnal T. Süt ve Süt Ürünleri Hijyen ve Teknolojisi. 1990, Final Ofset İstanbul
9 Çeşitli dondurmaların yapım teknikleri 1.Metin M, Öztürk GF. Süt ve Mamülleri Analiz Yöntemleri, 2002 Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Yayınları İzmir. 2.Metin M. Süt Teknolojisi, 2001, E.Ü. Mühendislik Fakültesi Yaynları, İzmir 3.Tekinşen C. Telinşen K.K. Süt ve Süt Ürünleri, 2005, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya 4.İnal T. Süt ve Süt Ürünleri Hijyen ve Teknolojisi. 1990, Final Ofset İstanbul
10 Kusurlar ve kalite kontrol 1.Metin M, Öztürk GF. Süt ve Mamülleri Analiz Yöntemleri, 2002 Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Yayınları İzmir. 2.Metin M. Süt Teknolojisi, 2001, E.Ü. Mühendislik Fakültesi Yaynları, İzmir 3.Tekinşen C. Telinşen K.K. Süt ve Süt Ürünleri, 2005, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya 4.İnal T. Süt ve Süt Ürünleri Hijyen ve Teknolojisi. 1990, Final Ofset İstanbul
11 İçilebilir fermente süt ürünleri. 1.Metin M, Öztürk GF. Süt ve Mamülleri Analiz Yöntemleri, 2002 Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Yayınları İzmir. 2.Metin M. Süt Teknolojisi, 2001, E.Ü. Mühendislik Fakültesi Yaynları, İzmir 3.Tekinşen C. Telinşen K.K. Süt ve Süt Ürünleri, 2005, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya 4.İnal T. Süt ve Süt Ürünleri Hijyen ve Teknolojisi. 1990, Final Ofset İstanbul
12 Ayran 1.Metin M, Öztürk GF. Süt ve Mamülleri Analiz Yöntemleri, 2002 Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Yayınları İzmir. 2.Metin M. Süt Teknolojisi, 2001, E.Ü. Mühendislik Fakültesi Yaynları, İzmir 3.Tekinşen C. Telinşen K.K. Süt ve Süt Ürünleri, 2005, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya 4.İnal T. Süt ve Süt Ürünleri Hijyen ve Teknolojisi. 1990, Final Ofset İstanbul
13 Kefir 1.Metin M, Öztürk GF. Süt ve Mamülleri Analiz Yöntemleri, 2002 Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Yayınları İzmir. 2.Metin M. Süt Teknolojisi, 2001, E.Ü. Mühendislik Fakültesi Yaynları, İzmir 3.Tekinşen C. Telinşen K.K. Süt ve Süt Ürünleri, 2005, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya 4.İnal T. Süt ve Süt Ürünleri Hijyen ve Teknolojisi. 1990, Final Ofset İstanbul
14 Kımız 1.Metin M, Öztürk GF. Süt ve Mamülleri Analiz Yöntemleri, 2002 Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Yayınları İzmir. 2.Metin M. Süt Teknolojisi, 2001, E.Ü. Mühendislik Fakültesi Yaynları, İzmir 3.Tekinşen C. Telinşen K.K. Süt ve Süt Ürünleri, 2005, Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya 4.İnal T. Süt ve Süt Ürünleri Hijyen ve Teknolojisi. 1990, Final Ofset İstanbul
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 100
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 1
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 10 1
Sunum ve Seminer Hazırlama : 2 5
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : 10 4
Arazi Çalışmaları : 0 0
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : - -
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : - -
Final : 1 16
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Sütün işlenmeden önceki uygulanan işlemleri bilir ve uygular 4
D.Ö.Ç. 2 Süt ve ürünlerinin kimyasal analizleri hakkında bilgi edinir ve uygular 4
D.Ö.Ç. 3 Süt ve ürünlerinin mikrobiyolojik analizleri hakkında bilgi sahibi olur ve uygular. 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20