SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
besin_hijyeni_ve_teknolojisi Yüksek Lisans - Doktora - Tessiz Yüksek Lisans
Dersin Adı   Süt Ürünleri Mikrobiyolojisi
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
1 3254000005 0 / 2 3
Dersin Düzeyi Yüksek Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Doç. Dr. K. Kaan Tekinşen
Koordinator E-mail kktekinsen selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Doç. Dr. K. Kaan Tekinşen
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Süt ürünleri mikrobiyolojisi hakkında bilgi vermek
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 0 0 0 100 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Pratik
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Giriş Süt ürünleri mikrobiyolojisi ile ilgili kitaplar
2 Streptokokkuslar Süt ürünleri mikrobiyolojisi ile ilgili kitaplar
3 Leukonostoklar Süt ürünleri mikrobiyolojisi ile ilgili kitaplar
4 Mikrokoklar Süt ürünleri mikrobiyolojisi ile ilgili kitaplar
5 Stafilokoklar Süt ürünleri mikrobiyolojisi ile ilgili kitaplar
6 Sporlu bakteriler Süt ürünleri mikrobiyolojisi ile ilgili kitaplar
7 Homofermantatif laktobasiller Süt ürünleri mikrobiyolojisi ile ilgili kitaplar
8 Heterofermantatif laktobasiller Süt ürünleri mikrobiyolojisi ile ilgili kitaplar
9 Enterobacteriaceae familyası Süt ürünleri mikrobiyolojisi ile ilgili kitaplar
10 Mayalar Süt ürünleri mikrobiyolojisi ile ilgili kitaplar
11 Küfler Süt ürünleri mikrobiyolojisi ile ilgili kitaplar
12 Patojen bakteriler Süt ürünleri mikrobiyolojisi ile ilgili kitaplar
13 Mikrobiyolojik analiz yöntemleri 1 Süt ürünleri mikrobiyolojisi ile ilgili kitaplar
14 Mikrobiyolojik analiz yöntemleri 2 Süt ürünleri mikrobiyolojisi ile ilgili kitaplar
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları :
Devam/Katılım :
Uygulamalı Sınav :
Derse Özgü Staj :
Küçük Sınav :
Ödev :
Sunum ve Seminer :
Projeler :
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları :
Vaka Çalışmaları :
Arazi Çalışmaları :
Klinik Çalışmaları :
Diğer Çalışmaları :
Ara Sınav  
Final  
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 8 8
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 3 3
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 4 4
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : - -
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Bakteriler 4
D.Ö.Ç. 2 Maya ve küfler 4
D.Ö.Ç. 3 Mikrobiyolojik analiz yöntemleri 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20