SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
besin_hijyeni_ve_teknolojisi Yüksek Lisans - Doktora - Tessiz Yüksek Lisans
Dersin Adı   Tavuk ve Balık Muayenesi
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
1 3254000002 0 / 2 3
Dersin Düzeyi Yüksek Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Prof.Dr. Ümit GÜRBÜZ
Koordinator E-mail ugurbuz selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Prof.Dr. Ümit GÜRBÜZ
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı tavuk ve balık muayenesini ulusal ve uluslararası standart kuruluşlarının önerdiği düzeyde etkin bir şekilde yapılamasını sağlamak
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
20 0 0 0 0 80 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Teorik Ders. Sözel, görsel ve bilgisayar destekli interaktif eğitim
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Kanatlıların kesim usulleri Gürbüz Ü (2001). Kanatlı eti ve Sağlık. S.Ü. Veteriner Fakültesi Yayım Ünitesi, KONYA
2 Tavuk etlerinin kalite kontrolü Gürbüz Ü (2001). Kanatlı eti ve Sağlık. S.Ü. Veteriner Fakültesi Yayım Ünitesi, KONYA
3 Tavuk etlerinin olgulaşması ve kokuşması Gürbüz Ü (2001). Kanatlı eti ve Sağlık. S.Ü. Veteriner Fakültesi Yayım Ünitesi, KONYA
4 Kanatlı etlerin muhafaza yöntemleri Gürbüz Ü (2001). Kanatlı eti ve Sağlık. S.Ü. Veteriner Fakültesi Yayım Ünitesi, KONYA
5 Kanatlıların antemortem ve postmortem muayeneleri Gürbüz Ü (2001). Kanatlı eti ve Sağlık. S.Ü. Veteriner Fakültesi Yayım Ünitesi, KONYA
6 Tavuk hastalıkları Gürbüz Ü (2001). Kanatlı eti ve Sağlık. S.Ü. Veteriner Fakültesi Yayım Ünitesi, KONYA
7 Tavuk etlerinin sebep olduğu zehirlenmeler Gürbüz Ü (2001). Kanatlı eti ve Sağlık. S.Ü. Veteriner Fakültesi Yayım Ünitesi, KONYA
8 Tavuk kesimhaneleri ve satış yerlerinde hijyen önlemleri Connell JJ( 1995) Control of Fish Quality, 4th Edition ISBN: 978-0-85238-226-4 256 pagesn Wiley-Blackwell.
9 Balık etlerinin diğer etlerle karşılaştırılması Connell JJ( 1995) Control of Fish Quality, 4th Edition ISBN: 978-0-85238-226-4 256 pagesn Wiley-Blackwell.
10 Balıkların muhafaza usulleri Connell JJ( 1995) Control of Fish Quality, 4th Edition ISBN: 978-0-85238-226-4 256 pagesn Wiley-Blackwell.
11 Balıklarda postmortal değişiklikler Connell JJ( 1995) Control of Fish Quality, 4th Edition ISBN: 978-0-85238-226-4 256 pagesn Wiley-Blackwell.
12 Balıklarda bayatlamanın belirtileri Connell JJ( 1995) Control of Fish Quality, 4th Edition ISBN: 978-0-85238-226-4 256 pagesn Wiley-Blackwell.
13 Balık zehirlenmeleri Connell JJ( 1995) Control of Fish Quality, 4th Edition ISBN: 978-0-85238-226-4 256 pagesn Wiley-Blackwell.
14 Balıkların hijyen ve hastalıklar yönünden muayenesi Connell JJ( 1995) Control of Fish Quality, 4th Edition ISBN: 978-0-85238-226-4 256 pagesn Wiley-Blackwell.
15 Final
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : 1 20
Devam/Katılım : 1 20
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 14 2
Sunum ve Seminer Hazırlama : 1 3
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 2 15
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : 0 0
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 kanatlı muayenesini etkin bir şekilde yapar 4
D.Ö.Ç. 2 Su ürünlerinin muayenesini etkin ve doğru bir şekilde yapar 4
D.Ö.Ç. 3 Kanatlı ve su ürünleri etlerinin sağlıklı bir biçimde tüketiciye ulaşmasında rol oynar 3
D.Ö.Ç. 4 Gıda güvenliği şartlarını yerine getirir 3
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20