FEN FAKÜLTESİ
BİYOLOJİ
Dersin Adı   beslenme (SEÇMELİ)
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati ATKS
8 2701866 2 / 0 3
Dersin Düzeyi Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Prof..Dr.Leyla KALYONCU
Koordinator E-mail lkalyoncu selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Yaşamın sürdürülmesi ve sağlığın korunması için gerekli besinlerin hangileri olduğunu belirlemek.Bedenin, aklın, ruhun sağlığı ve sosyal yönden iyi gelişmiş bir vücut yapısı beslenmenin öneminden bahseder.
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
50 0 0 0 0 50 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
yüzyüze, sözlü anlatım ve slaytla destekli bir anlatım
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 beslenme ve sağlık beslenme Prof.dr.Ayşe baysal
2 karbohidrat, lipitler beslenme Prof.dr.Ayşe baysal
3 protein, enzimler beslenme Prof.dr.Ayşe baysal
4 hormonlar beslenme Prof.dr.Ayşe baysal
5 su ve madenler beslenme Prof.dr.Ayşe baysal
6 vitaminler beslenme Prof.dr.Ayşe baysal
7 besin grupları beslenme Prof.dr.Ayşe baysal
8 katkı öğeleri beslenme Prof.dr.Ayşe baysal
9 doğal besin toksinleri beslenme Prof.dr.Ayşe baysal
10 arasınav
11 gebe ve emzikli kadınların, çocukların beslenmesi beslenme Prof.dr.Ayşe baysal
12 yaşlı ,işçi beslenmesi beslenme Prof.dr.Ayşe baysal
13 sporcu beslenmesi beslenme Prof.dr.Ayşe baysal
14 şişmanlık ve zayıflık beslenme Prof.dr.Ayşe baysal
15 enerji metabolizma beslenme Prof.dr.Ayşe baysal
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - - - -
Devam/Katılım : - - - -
Uygulamalı Sınav : - - - -
Derse Özgü Staj : - - - -
Küçük Sınav : - - - -
Ödev : - - - -
Sunum ve Seminer : - - - -
Projeler : - - - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - - - -
Vaka Çalışmaları : - - - -
Arazi Çalışmaları : - - - -
Klinik Çalışmaları : - - - -
Diğer Çalışmaları : - - - -
Ara Sınav   1 40 - -
Final   - - 1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 14 1
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : - -
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : 1 18
Final : 1 30
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 beslenmenin tanımını bilir 2
D.Ö.Ç. 2 sağlıklı yaşam için gerekli besinleri tanır 3
D.Ö.Ç. 3 insan sağlığı için kaltım ve iklim koşullarnın etkisini öğrenir 2
D.Ö.Ç. 4 organizmayı tanır 4
D.Ö.Ç. 5 hangi besin kaynaklarından ne kadar alınması gerektiğini bilir 2
D.Ö.Ç. 6 kaliteli yaşam için nelerden uzak kalınmasımı bilir 3
D.Ö.Ç. 7 metabolik olayları öğrenir 4
D.Ö.Ç. 8 besin bileşenlerinin en küçük yapı taşlarını bilir. 2
D.Ö.Ç. 9 özel durumlarda nasıl besleneceğini bili 2
D.Ö.Ç. 10 çocuk yaşlı ve sporcu beslenmesi hakkında bilgi edinir. 3
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20