FEN FAKÜLTESİ
BİYOLOJİ
Dersin Adı   MİKROBİYAL BİYOTEKNOLOJİ (SEÇMELİ)
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati ATKS
4 2701437 2 / 0 3
Dersin Düzeyi Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Mehtap Akın
Koordinator E-mail makin selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Biyoteknolojide mikroorganizmaların kullanımı ve ürünleri öğrenilecektir.
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
50 0 0 0 0 25 25
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Mikrobiyal biyoteknolojinin tarhçesi, giriş ve uygulama alanları Biyoteknolojiye Giriş,William J.Thieman, Micheal A. Palladino, (Çeviri editörü Mücella Tekeoğlu), 3. baskı,2013, Palme Yayınları
2 Biyoteknolojide mikroorganizmaların kullanımı Biyoteknolojiye Giriş,William J.Thieman, Micheal A. Palladino, (Çeviri editörü Mücella Tekeoğlu), 3. baskı,2013, Palme Yayınları
3 Mikrobiyal enzimler Biyoteknolojiye Giriş,William J.Thieman, Micheal A. Palladino, (Çeviri editörü Mücella Tekeoğlu), 3. baskı,2013, Palme Yayınları
4 Bakteriyel transformasyon Biyoteknolojiye Giriş,William J.Thieman, Micheal A. Palladino, (Çeviri editörü Mücella Tekeoğlu), 3. baskı,2013, Palme Yayınları
5 Mikroorganizmaların kullanıldığı uygulamalar Biyoteknolojiye Giriş,William J.Thieman, Micheal A. Palladino, (Çeviri editörü Mücella Tekeoğlu), 3. baskı,2013, Palme Yayınları
6 Besin endüstrisi Biyoteknolojiye Giriş,William J.Thieman, Micheal A. Palladino, (Çeviri editörü Mücella Tekeoğlu), 3. baskı,2013, Palme Yayınları
7 Fermentasyon Biyoteknolojiye Giriş,William J.Thieman, Micheal A. Palladino, (Çeviri editörü Mücella Tekeoğlu), 3. baskı,2013, Palme Yayınları
8 İlaç endüstrisi Biyoteknolojiye Giriş,William J.Thieman, Micheal A. Palladino, (Çeviri editörü Mücella Tekeoğlu), 3. baskı,2013, Palme Yayınları
9 Antimikrobiyal ilaçlar Biyoteknolojiye Giriş,William J.Thieman, Micheal A. Palladino, (Çeviri editörü Mücella Tekeoğlu), 3. baskı,2013, Palme Yayınları
10 Arasınav
11 İnsan mikrobiyom projesi Biyoteknolojiye Giriş,William J.Thieman, Micheal A. Palladino, (Çeviri editörü Mücella Tekeoğlu), 3. baskı,2013, Palme Yayınları
12 Mikrobiyal proteinler Biyoteknolojiye Giriş,William J.Thieman, Micheal A. Palladino, (Çeviri editörü Mücella Tekeoğlu), 3. baskı,2013, Palme Yayınları
13 Mikrobiyal proteinler Biyoteknolojiye Giriş,William J.Thieman, Micheal A. Palladino, (Çeviri editörü Mücella Tekeoğlu), 3. baskı,2013, Palme Yayınları
14 Sentetik organizmalar Biyoteknolojiye Giriş,William J.Thieman, Micheal A. Palladino, (Çeviri editörü Mücella Tekeoğlu), 3. baskı,2013, Palme Yayınları
15 Biyoterörizm ile mücadele Biyoteknolojiye Giriş,William J.Thieman, Micheal A. Palladino, (Çeviri editörü Mücella Tekeoğlu), 3. baskı,2013, Palme Yayınları
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - - - -
Devam/Katılım : - - - -
Uygulamalı Sınav : - - - -
Derse Özgü Staj : - - - -
Küçük Sınav : - - - -
Ödev : - - - -
Sunum ve Seminer : - - - -
Projeler : - - - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - - - -
Vaka Çalışmaları : - - - -
Arazi Çalışmaları : - - - -
Klinik Çalışmaları : - - - -
Diğer Çalışmaları : - - - -
Ara Sınav   1 40 - -
Final   - - 1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 8 2
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : - -
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : 1 16
Final : 1 30
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Mikrobiyal enzimler hakkında bilgi edinilir. 4
D.Ö.Ç. 2 Besin endüstrisindeki mikroorganizmalar ve ürünlerini öğrenir. 4
D.Ö.Ç. 3 İlaç endüstrisindeki mikrobiyal biyoteknolojik uygulamalar kavranır. 4
D.Ö.Ç. 4 Mikrobiyal metabolitlerin uygulama alanlarını öğrenir. 3
D.Ö.Ç. 5 Biyoterörizm ile mücadelede biyoteknolojik yöntemler kavranır. 4
D.Ö.Ç. 6 Biyoteknolojide kullanılan mikroorganizmaları öğrenir. 3
D.Ö.Ç. 7 Fermentasyon teknolojisi öğrenilir. 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20