21.08.2018

EBYS Dışarıdan Erişim Hk.
BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI
Yayın Tarihi: 26.02.2014 16:29:00

Üniversite Personelimiz Elektronik Belge Yönetim Sistemine (EBYS) Üniversite Dışından Erişim için Aşağıda Proxy Sunucusu Ayarlarını kullanmış oldukları İnternet Explorer tarayıcısı üzerinde aşağıda verilen ayarları yaparak erişim sağlayabilirler.

Internet Explorer Ayarları:

Menüler içerisinden Araçlar / İnternet Seçenekleri / Bağlantılar / Yerel Ağ Ayarları / Yerel Ağınız için bir Proxy sunucu kullanın seçeneği işaretlenir.

Adres: proxy.selcuk.edu.tr

Bağlantı noktası: 3456

Tamam’a basıyoruz; daha sonra tarayıcıyı kapatıp tekrar açtığımızda gelen sayfada girilecek kullanıcı adı ve şifre kısmına Selçuk Üniversitesi mail adresini ve şifresini yazıp giriş yaptıktan sonra adres kısmına https://ebys.selcuk.edu.tr yazıldığı zaman sisteme giriş yapılabilir.

ÖNEMLİ:  EBYS kullanımı bittikten sonra, interneti kullanabilmeniz için “Yerel ağınız için bir Proxy sunucusu kullanın” seçeneğindeki işareti kaldırmamız, gerekmektedir.

Adım Adım Uygulama:

Akademik ve İdari Personel: Selçuk Üniversitesi mail adres ve şifreleri

Unutulan Kullanıcı adı ve şifreleri Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’ndan elde edebilirsiniz.