27.11.2014
EBYS Dışarıdan Erişim Hk.
BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI

Üniversite Personelimiz Elektronik Belge Yönetim Sistemine (EBYS) Üniversite Dışından Erişim için Aşağıda Proxy Sunucusu Ayarlarını kullanmış oldukları İnternet Explorer tarayıcısı üzerinde aşağıda verilen ayarları yaparak erişim sağlayabilirler.

Internet Explorer Ayarları:

Menüler içerisinden Araçlar / İnternet Seçenekleri / Bağlantılar / Yerel Ağ Ayarları / Yerel Ağınız için bir Proxy sunucu kullanın seçeneği işaretlenir.

Adres: proxy.selcuk.edu.tr

Bağlantı noktası: 3456

Tamam’a basıyoruz; daha sonra tarayıcıyı kapatıp tekrar açtığımızda gelen sayfada girilecek kullanıcı adı ve şifre kısmına Selçuk Üniversitesi mail adresini ve şifresini yazıp giriş yaptıktan sonra adres kısmına https://ebys.selcuk.edu.tr yazıldığı zaman sisteme giriş yapılabilir.

ÖNEMLİ:  EBYS kullanımı bittikten sonra, interneti kullanabilmeniz için “Yerel ağınız için bir Proxy sunucusu kullanın” seçeneğindeki işareti kaldırmamız, gerekmektedir.

Adım Adım Uygulama:

Akademik ve İdari Personel: Selçuk Üniversitesi mail adres ve şifreleri

Unutulan Kullanıcı adı ve şifreleri Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’ndan elde edebilirsiniz.