1.04.2020
ANMA PROGRAMI
TIP FAKÜLTESİ
Yayın Tarihi: 13.02.2020 16:30:00

Geçtiğimiz sene yakalandığı amansız lenfoma hastalığı sebebiyle vefat eden Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 2 öğrenicisi Aziza Bustonova için Tarihin Beyaz Önlükleri Topluluğu tarafından anma programı gerçekleştirildi.

Aziza Bustonova anısına kan bağışında bulunmak amacıyla Kızılayın destekleriyle kampanya başlatıldı. Bu sebeple hastane bahçesine kurulan Kızılayın mobil kan aracına gün boyunca fakülte öğrencileri, çalışanlar ve hasta yakınları tarafından kan bağışı yapıldı.

Anma programına yabancı öğrenciler koordinatörü Prof. Dr. Ali Ünlü, günün anlam ve önemine binaen konuşmasını yaptı. Ardından Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Arslan kan bağışının önemine değindi.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş, anma programında hayatını kaybeden öğrenci Aziza Bustonovanın isminin fakültede yaşatılacağı haberini paylaştı.