18.02.2020
Selçuk Üniversitesi ve İl Milli Eğitim arasında protokol imzalandı
Yayın Tarihi: 24.12.2019 13:01:00

Selçuk Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Özel Yetenekli Öğrencilerin Eğitimine” ilişkin iş birliği protokolü imza töreni gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi Rektörlük Makamında düzenlenen törene; Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ile beraberindekiler ve SÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Küçüködük de katıldı.

Protokolle ilgili açıklamada bulunan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Selçuk Üniversitesi olarak Konya’daki hem sivil toplum kuruluşlarıyla hem de devletimizin önemli kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği halinde çalışmaya hep önem verdik. Bunlardan biri de İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız çalışmalardır. Bugüne kadar çok sayıda çalışmamız oldu. İnşallah bu protokolle, yeni bir çalışmaya daha adım atmış olacağız. Birlikteliklerimiz ve iş birliğimiz artarak devam edecek. Üniversiteler, ülkelerin gelişmesi için önemli kuruluşlardır. Milli Eğitim ise bir neslin yetişmesi için başlangıç basamağıdır. Orada nesil nasıl yetiştiyse bize de o şekilde geliyor. O nedenle Milli Eğitimimizde çok daha iyi yetişmiş başlangıcı çok sağlam ve sağlıklı yapılmış nesillerin üniversitelerimizde daha büyük başarılar elde edeceğine inanıyoruz. Protokolün ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “Üniversitemizle yapmış olduğumuz iş birliği protokolü Konya’mıza için hayırlı olsun. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz daha kaliteli daha başarılı bir eğitim alma noktasında yeni bir güç elde etmiş oldu. Belediye, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası ve özellikle üniversitelerimizle büyük bir iş birliği içerisindeyiz.  Selçuk Üniversitesi ile bugün imzalamış olduğumuz protokolle öğrencilerimiz, daha iyi bir noktaya gelecek iş birliği ne kadar fazla olursa o kadar başarılı olacaktır. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin’e teşekkür ediyorum “ ifadelerini kullandı.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr