29.03.2020
İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Farazmanddan ziyaret
Yayın Tarihi: 17.12.2019 11:34:00

İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mohammad Farazmand, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’i makamında ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyarette Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Kara, Prof. Dr. Özdemir Koçak ve Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Temizel de bulundu.

Selçuk Üniversitesinde olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mohammad Farazmand, “Konya çok değerli bir şehir her yıl İranlılar buraya gelerek kültürel bağlarını güçlendiriyorlar. Selçuk Üniversitesi de İranlılar için çok değerlidir. Selçuk Üniversitesi ve İran üniversiteleri arasında iş birliklerimiz var, bu durumdan mutluyuz ve size minnettarız. Ben ortak kültürel bağlarımız olduğunu düşünüyordum ancak görüyorum ki aynı kültürel bağa sahibiz. İran ve Türkiye arasında ortak bir dönem Selçuklu dönemidir. Sizin üniversiteniz Selçuk adını taşıdığı için bizim için çok önemli bu yüzden ikili etkinlikler yapmayı çok isteriz.Selçuk Üniversitesinde Fars Dili ve Edebiyatı Bölümünün olması ve Farsçayla ilgilenenlerin sayısının artmasından çok mutluyuz” diye konuştu.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ise, "Türkiye ve İran arasında önemli bir ilişki ve komşuluk var ama Konya ve İran arasında çok daha önemli bir birliktelik ve komşuluk vardır. Çünkü hem Büyük Selçuklulardan gelen bir ortak tarihimiz var hem de Şems Tebriz-i’den dolayı önemli bir kültürel birliktelik var. Tabii bu ortak noktalar bizleri birbirimize yaklaştırdı. Çok yakın ilişki içerisindeyiz. Hem İran devletiyle hem de İranlılarla üniversitemizde de çok sayıda öğrencimiz var. Bizler bu birliktelikten memnunuz” ifadelerini kullandı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mohammad Farazmand’a hediye takdiminde bulunarak ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr