22.11.2019
Akreditasyon Değerlendirme ve Hazırlık Raporu Toplantısı
TIP FAKÜLTESİ
Yayın Tarihi: 18.10.2019 14:21:00

Tıp Fakültesi akreditasyonu 2015’de yapılmış olan fakültemizin eğitim standartlarını değerlendirmek, geliştirmek amacıyla ara değerlendirme ve gelişim raporları hazırlanmakta ve TEBDAD ile paylaşılmaktadır.

TEBDAD, akreditasyon sürecinde deneyimlerin, fakültelerdeki değişim ve gelişim çalışmalarının özdeğerlendirme çalışmaları ve hemen arkasında zaman diliminde yoğunlaştığını gösterdiği ifade edilmektedir. Ulusal ve uluslararası ölçekte program akreditasyon süreçlerinde ara izlemlerin önemi vurgulanmaktadır. Bu gerekçelerle 2018 yılından itibaren TEPDAD tarafından akredite edilen programlar için Gelişim Raporu (GR) hazırlama süreci başlatılmıştır. Gelişim Raporu, akredite programların güncel temel standartlar ve gelişim standartları açısından durumlarının izlenmesi ve “Ziyaret Sonu Değerlendirme/Ara Değerlendirme ve Öneri Raporu”nda önerilen gelişme alanlarında yaptıkları çalışmaların değerlendirilmesi, bilgi edinilmesi ve izlenmesi amacıyla yapılmaktadır.

16 Ekim 2019 tarihinde Fakültemiz Beyhekim Toplantı salonunda Akreditasyon Özdeğerlendirme Kurulu Akreditasyon Özdeğerlendirme Kurulu başkanı ve dekan yardımcısı Prof. Dr. Şerefnur Öztürk, Akreditasyon Öz Değerlendirme Kurulu Koordinatörü Prof. Dr. Onur Ural, grup başkanları, grup üyeleri öğretim üyeleri ve öğrenci temsilcilerimizin katılımı ile gerçekleşen toplantıda Prof. Dr. Şerefnur Öztürk tarafından süreci, değerlendirmeyi ve hazırlık planlarını içeren bir sunum yapıldı. Toplantı sonunda öneriler tartışıldı ve gelecek yıllarda da fakültemizin eğitim ve öğretim standartlarının daha da yükseltilmesi amacıyla yeni stratejilerin de belirlenmesi, grup çalışma takvimlerinin güncellenmesi yönünde yapılacaklar belirlendi.