12.11.2019
Bozkır MYO, Barış Pınarı Harekâtına destek için yürüdü
Yayın Tarihi: 18.10.2019 10:21:00

Konya'nın Bozkır ilçesinde faaliyet gösteren Selçuk Üniversitesi Bozkır Meslek Yüksek Okulunun düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı destek yürüyüşüne yüzlerce öğrenci ve vatandaş katıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başlattığı 'Barış Pınarı Harekâtı’na destek vermek için Selçuk Üniversitesi Bozkır Meslek Yüksek Okulunun okul bahçesinde düzenlenen etkinlik sonrasında gerçekleştirilen yürüyüş programına çok sayıda öğrenci, öğretmen, İlçe Protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Selçuk Üniversitesi Bozkır Meslek Yüksek Okulu okul bahçesinde gerçekleştirilen program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla ve ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Bozkır Meslek Yüksek Okul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ahu Cavlazoğlu Davulcu'nun açılış konuşmasının ardından Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı ve AK Parti SKM Başkanı Harun Tüfekçi konuşmalarını gerçekleştirdi. Selçuk Üniversitesi Bozkır Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin okuduğu şiirlerin sonrasında Bozkır İlçe Müftüsü Seyit Böğet'in şehitler ve görev başındaki Mehmetçikler için okuduğu dua sonrasında okul bahçesinde düzenlenen program sonlandırıldı.

Bozkır Meslek Yüksek Okul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ahu Cavlazoğlu Davulcu yaptığı açıklamada "Değerli konuklarımız, yüksekokulumuzda öğrenim gören öğrencilerimize kariyer anlamında en iyi eğitimi vermek öğrencilerimize alanında mesleki açıdan uzman kişiler olarak yetiştirmek, tüm değerli akademisyenlerimizin görevidir. Yüksekokulumuzun taşıdığı misyon gereği bir görevi daha vardır. Öğrencilerimizin manevi dünyaların geliştirecek, vatan sevgisi, bayrak sevgisi, ahlaklı olmak, harama el uzatmamak, anne ve babaya saygılı olmak gibi insan-ı kâmil özelliklerini kazandırmak ve bu tür etkinliklerle öğrencilerimize değerler eğitimi verme konusunda farkındalık yaratmak öncelikli görevlerimiz arasındadır.Millet iradesinin temsilcisi olan Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın emri ile Kahraman Türk Ordumuz tarafından geçmişte gerçekleştirilen Fırat Kalkanı, Zeytin dalı Hareketi gibi bugün de gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı’nı Bozkır Meslek Yüksekokulu akademisyenleriyle ve öğrencilerimizle destekliyoruz" dedi.

Selçuk Üniversitesi Bozkır Meslek Yüksek Okulu okul bahçesinden başlayarak ilçe merkezinde yer alan Anıt Meydanına kadar öğrenciler, ilçe protokolü ve vatandaşların yoğun katılımıyla "Şehitler Ölmez vatan bölünmez" "Ne mutlu Türk'üm diyene" sloganları ve bayraklarla harekâta destek vermek için yürüdü.

Bozkır Anıt meydanında sona eren destek yürüyüşünde alanı dolduran yüzlerce vatandaş hep beraber Komando Marşını yüksek sesle söyledi.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 81 87- 223 81 88- 223 82 09 iletisimkoordinatorlugu@selcuk.edu.tr